Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Τραμπουκισμούς καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Αργολίδας στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου ΝαυπλίουΣαν λυσσασμένα σκυλιά έκαναν όταν αντίκρισαν μέλη του Π.Α.ΜΕ., ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και οι παρατρεχάμενοι του (η πρώην πρόεδρος του σωματείου και ο αντιπρόεδρος) , καθώς το συνδικάτο έχει καταντήσει υπόθεση του μέγα εργατοπατέρα Ρ. Μπαρού και των δικών του και όχι της εργατικής τάξης που απασχολείται στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού και βιώνει καθημερινά αμέτρητα προβλήματα, όπως εντατικοποίηση της εργασίας στο όνομα της ανάπτυξης και απολύσεις στο όνομα της κρίσης, μειώσεις μισθών, απλήρωτη δουλειά, κλέψιμο των ενσήμων, ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, προγράμματα μαθητείας και άλλα.
Την ίδια στιγμή που οι ξενοδόχοι των τουριστικών συγκροτημάτων θησαυρίζουν από τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλει, χωρίς την παύση της ακόρεστης δίψας των μεγαλοξενοδόχων για μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, έχουν για συμπαραστάτες την ξεπουλημένη ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων που ψηφίζουν, στηρίζουν και τρέχουν πρώτοι πρώτοι για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών και εργασία με όρους σύγχρονου σκλαβοπάζαρου για να προωθήσουν την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ο βρώμικος ρόλος της Ομοσπονδίας του Επισιτισμού, (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ), επιβεβαιώθηκε, όταν πανηγύριζε ότι πέτυχε 15% «μόνο» μείωση μισθών, ενώ έχει αφήσει συνειδητά ανοργάνωτους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να αντιμετωπίσουν την επίθεση των ξενοδόχων και του κεφαλαίου.
Αυτή τη γραμμή πλεύσης έχει και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Ναυπλίου προκειμένου να διασφαλίσουν «αιώνια» Ειρήνη με τα αφεντικά. Στόχος τους (και αυτού και του σιναφιού του) είναι ενημερωμένο το σύνολο των εργαζομένων στο κλάδο. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν πολλά μέλη του συνδικάτου για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, δεν ενημερώθηκαν για την ακριβή ημέρα, τόπο και χρόνο διεξαγωγής των εκλογών καθώς επίσης ούτε για την μέρα που θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο να θέσουν την ενδεχόμενη υποψηφιότητα τους. Οι εργατοπατέρες που απαρτίζουν την διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Ναυπλίου βρίσκουν σωστότερο να ενημερώνουν την εργοδοσία για την μέρα των εκλογών, μιας και με αυτούς θέλουν να τα έχουν καλά και να δώσουν εν τέλει και τα ανάλογα διαπιστευτήρια του «άξιου μισθού» τους.
Ωστόσο, βάση της ανακοίνωσης που ανάρτησαν χθες (27/08/2014) το πρωί, λίγο νωρίτερα από την έναρξη των εκλογών (η οποία ναι μεν θυροκολλήθηκε στο ΕΚΝ αλλά δεν γράφει πουθενά τον τόπο διεξαγωγής των εκλογών) προκύπτει ότι η κάλπη άνοιγε 10 το πρωί. Μας δημιουργείτε λοιπόν το ερώτημα, πώς ενώ έλειπε η Δικαστική Αντιπρόσωπος και είχε σταματήσει η διαδικασία είχαν ψηφίσει ήδη εξήντα στις 12:30; Και χωρίς αυτό να συνάδει με την μετέπειτα ροή προσέλευσης; Τι μπορεί να μεθοδεύεται;
Όταν εργαζόμενοι, μέλη του ΠΑΜΕ, θέλησαν να παρακολουθήσουν τις αρχαιρεσίες και να απαντηθεί αίτημα τους επί της διαδικασίας αντιμετώπισαν τραμπουκισμούς, αισχρές βρισιές και απειλές από τον πρόεδρο του ΕΚΝ και το φιλοεργοδοτικό του σινάφι. Θέλησαν με την βοήθεια της αστυνομίας, την οποία κάλεσαν, να διώξουν τους εργαζόμενους, μέλη του ΠΑΜΕ από το Εργατικό Κέντρο λες και είναι τσιφλίκι τους. Να ξέρουν καλά ότι δεν μας τρομάζουν, μας δυναμώνουν.
Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο να ορθώσουν ανάστημα, να οργανώσουν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή την πάλη των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς για να μη περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας, για να απαλλαγούμε μια για πάντα από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό. Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας στους ανέργους, στους εργαζόμενους που στενάζουν κάτω από την εργοδοτική τρομοκρατία. Όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου είναι οι εργαζόμενοι, μπορούν να επιβάλλουν μια κοινωνία δίκαια, χωρίς εκμετάλλευση. Αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί να εμπιστευτούμε την δύναμή μας που ενισχύεται από την ενότητα της τάξης μας, από την αλληλεγγύη που αποτελεί μεγάλο όπλο μας, από την προοπτική του στρατηγικού μας στόχου: της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ
Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ. Η παρακάτω καταγγελία του ΠΑΜΕ Αργολίδας να αναδημοσιευθεί , από όσους περισσότερους γίνεται. Είναι ανάγκη να ξεσκεπαστούν οι άθλιοι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου. Δυναμώνοντας τη φωνή των συντρόφων τους δίνετε δύναμη και κουράγιο να παλέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: