Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

«Νερό στο μύλο» αντιδραστικών σχεδιασμών από 38 βουλευτές

Να συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής για ψήφιση, την ερχόμενη βδομάδα, διάταξη με την οποία θα ορίζεται σαν αδίκημα «η άρνηση της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής (Πόντιοι, Μικρασιάτες, Αρμένιοι και Ασσύριοι)» και να εξομοιωθεί με το ολοκαύτωμα των Εβραίων, ζητούν 38 βουλευτές της ΝΔ με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.
Η πρωτοβουλία τους - ανεξάρτητα από το αν και σε ποιο βαθμό σχετίζεται με διάθεση παρέμβασης στις εσωκομματικές διεργασίες, όπως ερμηνεύτηκε από μερίδα του Τύπου - αντικειμενικά διευκολύνει τη συγκυβέρνηση να περάσει ένα νομοσχέδιο που ενσωματώνει επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα απόφαση - πλαίσιο ΕΕ2008/913/ΔΕ της ΕΕ. Για το λόγο αυτό χτεσινά δημοσιεύματα κατέγραφαν την «κατ' αρχάς θετική αντίδραση της κυβέρνησης».
Η εθνικιστική δημαγωγία των «38», η οποία μάλιστα ανακατεύει ασύνδετα και ανόμοια μεταξύ τους ιστορικά γεγονότα, συμβάλλει στη συγκάλυψη της ουσίας του νομοσχεδίου και της απόφασης - πλαισίου της ΕΕ που ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για ξαναγράψιμο της Ιστορίας στα μέτρα των καπιταλιστών, ποινικοποίηση θέσεων και δράσεων που αντιπαλεύουν την εξουσία τους.
Ανάμεσα στους 38 βουλευτές της ΝΔ, που υπογράφουν την επιστολή, είναι ο πρώην υπουργός Γ. Μιχελάκης, ο πρώην υφυπουργός Κ. Τσιάρας, ο Ι. Τζαμτζής, ο Ε. Στυλιανίδης, η Αννα Καραμανλή και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρας.
Χτες, ο Μ. Χαρακόπουλος ζήτησε επιπλέον να μην έρθει το νομοσχέδιο στο Θερινό Τμήμα της Βουλής αλλά να πάει στην Ολομέλεια.
Απαντώντας στις αιτιάσεις των «38», ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου δήλωσε χτες: «Κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Αλλωστε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση - δέσμευσή μου»...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: