Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου στη βουλή για τον ΕΝΦΙΑ (VIDEO)

«Οι πολλοί θα πληρώσουν ακόμα περισσότερα για την μικρή ιδιοκτησία που κατέχουν» τόνισε για τον ΕΝΦΙΑ ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Ανέφερε πως «πρέπει να διορθωθούν οι περιπτώσεις που πλασματικά αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες σε απομακρυσμένους οικισμούς που τα κτήματα θεωρούνται οικόπεδα» και τόνισε οτι η θέση του ΚΚΕ είναι πως πρέπει να είναι «αφορολόγητη η πρώτη κατοικία που καλύπτει στεγαστικές ανάγκες καθώς και η δευτερεύουσα γιατί είναι δικαίωμα η αναψυχή και η ξεκούραση και δεν είναι πολυτέλεια για το λαό».
Σχολιάζοντας τις αναγγελίες της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας επεσήμανε οτι «δεν πρόκειται να περιμένει τίποτα ο λαός από τη μείωση της φορολογίας γιατί αυτή αναφορά τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων που θα πάει -όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες- στο 15%».
Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ είπε ότι η κυβέρνηση έχει «αναγνωρίσει πολλά λάθη που έχουν γίνει και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Ήδη, μάλιστα, προ ενός μηνός, επιλήφθηκα του θέματος και διόρθωσα πολλά λάθη τα οποία δεν έχετε δει καν και αφορούν περίπου 2 εκατ. κόσμο. Χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο, αλλά θα το κάνουμε».
Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, αλλά έως τότε -σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου- οι φορολογούμενοι πρέπει κανονικά να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και έπειτα να περιμένουν τον ...συμψηφισμό.  
Πηγή:902.

Δεν υπάρχουν σχόλια: