Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

To ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τα εκφυλιστικά φαινόμενα στην πρώτη μέρα της 82ης ΓΣ της ΔΟΕ


Η πρώτη μέρα (22/6) της 82ης ΓΣ της ΔΟΕ στιγματίστηκε από τα εκφυλιστικά και υπονομευτικά φαινόμενα.
Από την πρώτη στιγμή η ΠΑΣΚ με τη βοήθεια της ΔΑΚΕ έδειξαν τις διαθέσεις τους. Με αφορμή την αναγνώριση αντιπροσώπων και την εκλογή του προεδρείου της ΓΣ επιδόθηκαν σ’ ένα ατέλειωτο ροκάνισμα του χρόνου καταφεύγοντας συχνά σε διαδικαστικούς εκβιασμούς (π.χ. ή αποδέχεστε την πρότασή μας για προεδρείο ή πάμε σε ψηφοφορία με κάλπη). Τορπίλιζαν τις διαδικασίες της ΓΣ κάθε ώρα και στιγμή.
Η υπονόμευση των εργασιών της ΓΣ κορυφώθηκε στο ζήτημα του οικονομικού απολογισμού. Οι δυο παρατάξεις (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) αποχώρησαν από τη Γ. Συνέλευση περιφρονώντας την απόφασή της, η ψηφοφορία να γίνει με ανάταση των χεριών, (όπως είχε προτείνει από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ) προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος (πράγμα που έχει γίνει πάρα πολλές φορές στις ΓΣ). Με την ενέργεια αυτή ανέλαβαν σοβαρότατες ευθύνες για τον εκφυλισμό της ΓΣ.

Στη συνέχεια, αμέσως μετά την αποχώρηση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, επανέφεραν την πρόταση της ΠΑΣΚ για ονομαστική ψηφοφορία στο ζήτημα του οικονομικού απολογισμού!!! Μια διαδικασία χρονοβόρα, που συνέβαλε παραπέρα στη συνέχιση των εκφυλιστικών φαινομένων.
Γίνεται φανερό, με προκλητικό τρόπο, ότι ορισμένοι επιδιώκουν να μην συζητηθούν τα σοβαρότατα προβλήματα του κλάδου (αξιολόγηση, πειθαρχικό, απολύσεις, αντιλαϊκή πολιτική κ.λπ). Να μην παρθούν αποφάσεις "όπλα" στα χέρια των εργαζομένων σε μια περίοδο που προχωρούν τα βάρβαρα - αντιλαϊκά μέτρα. Ενδιαφέρονται μόνο, να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τους δικούς τους μικροπαραταξιακούς σκοπούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις προτάσεις για ονομαστική ψηφοφορία και την αποχώρηση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ δεν έγινε καθόλου συζήτηση επί των θεμάτων τη Η.Δ.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απευθύνει έκκληση σε κάθε καλοπροαίρετο αντιπρόσωπο, που βλέπει το θέατρο που παίζεται στις πλάτες του κλάδου και συναισθάνεται την ευθύνη του απέναντι στους συναδέλφους, να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόλο των παραπάνω δυνάμεων. Να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην περάσει ο εκφυλισμός. Το συνέδριο βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο και το κίνημα. Επιβάλλεται να σταματήσουμε εδώ και τώρα τις διαλυτικές διαδικασίες.
Να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις οργάνωσης της πάλης ενάντια στην πολιτική που διαχειρίζεται την καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειές της. Να συμβάλουμε ώστε να γίνει ένα βήμα στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών, να αλλάξει ο προσανατολισμός του, να γίνουν αποτελεσματικοί οι αγώνες. Να συμβάλουμε, ώστε, αυτό το "κάτι πρέπει να γίνει" που λέμε όλοι μας, να πάρει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Να ενισχύσουν αποφασιστικά τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: