Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Γ. Στουρνάρας: Δόγμα «νόμος και τάξη» για την ΕΡΤ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ ανέλαβε να εφαρμόσει το δόγμα της συγκυβέρνησης «νόμος και τάξη».
Σε ηλεκτρονική μήνυμα (e-mail) που απεστάλη από το γραφείο του προς τους περιφερειακούς σταθμούς αναφέρεται : «Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».
Δηλαδή, ο κυβερνητικός παράγοντας με βάση την εξουσιοδότηση που του παρέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως εκπροσώπου του δημοσίου και διαχειριστή της περιουσίας της ΕΡΤ μέχρι την ίδρυση της λεγόμενης «νέας ΕΡΤ» ανέλαβε, πάντα για λογαριασμό της συγκυβέρνησης, και το ρόλο του εισαγγελέα.
Με ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, ως «διαδόχου της ΕΡΤ», όπως αναφέρουν, γνωστοποιήθηκε και δεύτερη επιστολή προς την αρμόδια Εισαγγελέα Διαφθοράς, την Ε. Ράικου, με την οποία ζητείται η διερεύνηση της τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών δημοσιογραφικών και άλλων.
Στη Βουλή: Αυταρχισμός και δήθεν κάθαρση η τακτική για το κλείσμο της ΕΡΤ
Τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης υπερασπίστηκε μέχρι ...κεραίας ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή.
Δε μπορεί κάποιος να εκπέμπει χωρίς σήμα, χωρίς άδεια, διαμήνυσε, σημειώνοντας πως το e-mail, εστάλη γιατί ως ειδικός διάδοχος της ΕΡΤ, το υπουργείο Οικονομικών, πρέπει να προστατεύσει την περιουσία του.
Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε προκλητικά, πως η ΕΡΤ δεν κλείνει αλλά ανασυγκροτείται, πως θα μπει στο συνεργείο «για να βγει διορθωμένη, καθαρή, χωρίς σκάνδαλα».
Χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ, ως «αναγκαίο και θαρραλέο βήμα» και έχυσε κροκοδείλια δάκρυα λέγοντας πως τόσο η προσωρινή κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όσο και η διακοπή μετάδοσης εκπομπών, «δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν μας».
Απαντώντας σε όσους ζητούν «αναδιάρθρωση» με την ΕΡΤ ανοιχτή, υποστήριξε πως μια αλλαγή εν κινήσει δε θα ήταν εφικτή και υπενθύμισε πως στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, έχει ψηφιστεί ο νόμος για την κατάργηση και αναδιάρθρωση 11 οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν έκανε σαφείς τις προθέσεις του κόμματός του για το θέμα, λέγοντας πως είναι αποφασισμένος να προβεί σε κάθε ενέργεια για να λογοδοτήσουν οι κυβερνώντες στο λαό.
Ζήτησε να έρθουν για συζήτηση οι προτάσεις νόμου που έχουν κατατεθεί για την κατάργηση των ΠΝΠ και είπε πως η κυβέρνηση «ξεφτιλίζει» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση υπακούει στην εντολή της τρόικας για ανθρωποθυσίες και πως στόχος είναι να μετατραπεί η δημόσια τηλεόραση σε φερέφωνο που θα παρουσιάζει την κυβερνητική γραμμή «χωρίς πλουραλισμό και δημοκρατία».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: