Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Νοσοκομείο - «Αουσβιτς» στο Αφγανιστάν!

Υπάρχει άραγε τέλος στην υποκρισία των αστοφυλλάδων; Το παρακάτω δημοσίευμα φανερώνει πως ούτε είχε , ούτε έχει τέλος η κοροϊδία.
Διαβάστε με  πόσο θράσος αναφέρονται στην εξαθλίωση ενός λαού, χωρίς να κάνουν κουβέντα για το ρόλο των Αμερικάνων ,  των ιμπεριαλιστών γενικά αλλά και των Ελλήνων ειδικά στο Αφγανιστάν. Και ύστερα έρχεται και το κάθε φασιστοειδές με ή χωρίς αθλητική περιβολή να κάνει "χιούμορ"  ή να  επιτίθεται για να "απαλλάξει"   τη χώρα από τους "λάθρο" όπως αρέσκονται να αποκαλούν τους πρόσφυγες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

 
Φρικτές και απάνθρωπες, αντάξιες ενός Άουσβιτς (!) χαρακτήρισαν Αμερικανοί αξιωματικοί τις συνθήκες που επικρατούν στο Εθνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Καμπούλ, καταγγέλλοντας μάλιστα έναν Αμερικανό αντιστράτηγο ως υπεύθυνο για την συγκάλυψη του συνεχιζόμενου και σήμερα δράματος. 
Όπως κατέθεσε χαρακτηριστικά σε Επιτροπή της Γερουσίας ο συνταγματάρχης Μαρκ Φασλ, γενικός επιθεωρητής της εκπαιδευτικής αποστολής ιατρικής κατάρτισης του ΝΑΤΟ, «αντίκρισε μια απελπιστική κατάσταση» κατά την επίσκεψη του στο Νταγούντ, το Εθνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της χώρας. «Είχαν αφήσει τους ασθενείς μέσα στη βρωμιά, με ορισμένους από αυτούς να λιμοκτονούν και να έχουν εμφανίσει τρομακτικά έλκη από κατάκλιση».
Επίσης, σύμφωνα και πάλι με τον ίδιο, η συμβουλευτική ομάδα του Φασλ βρήκε και έναν ασθενή που «κόντευε να πεθάνει από ασιτία» και ο οποίος δυστυχώς δεν τα κατάφερε να επιζήσει, «παρά τις προσπάθειες της ομάδας».
Πέρα από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν γενικώς στο καλύτερο, υποτίθεται, στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, ο συνταγματάρχης είπε ότι το προσωπικό δε «φροντίζει όσους ασθενείς είναι άλλης φυλής ή όσους δε δείχνουν ευγνωμοσύνη τους για τις παροχές που τους προσφέρονται».
Επιπλέον, όπως προσέθεσε, οι περισσότεροι από τους ιατρούς δουλεύουν κάνα δυο ώρες και μετά πάνε σε ιδιωτικές κλινικές οι οποίες είναι μακράν πιο προσοδοφόρες, ενώ «η 'διαρροή' δεν περιορίζεται μόνο στο ιατρικό προσωπικό αλλά επεκτείνεται και στις ιατρικές προμήθειες».
Φαίνεται μάλιστα πως αρκετοί Αμερικανοί αξιωματούχοι θέλησαν να ξεκινήσουν επίσημη έρευνα για την κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά προσέκρουσαν στην γραφειοκρατική αντίσταση του αντιστράτηγους Ουίλιαμ Κάλντγουελ, επικεφαλής της Αποστολής Εκπαίδευσης ΝΑΤΟ-Αφγανιστάν (NTM-A) και κύριου αγωγού μέσω του οποίου διοχετεύονται αμερικανικά χρήματα προς τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, απέρριψε το αίτημα τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η συγκάλυψη διατάχθηκε τότε για πολιτικούς λόγους, ώστε να μην υποστεί πολιτική ζημιά ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως αποκάλυψε ο συνταγματάρχης Φασλ, στα τέλη Οκτώβρη του 2010, ο αντιστράτηγος Κάλντγουελ είχε πει ότι «δεν είναι ώρα για έρευνες λίγο πριν τις εκλογές για το Κογκρέσο». «Είναι πασιφανές ότι ο αντιστράτηγος Κάλντγουελ απέσυρε το αίτημα και το ανέβαλε μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές, την επαύριο των οποίων άρχισε να πιέζει με αυτό τους κατωτέρους του να καταλήξουν σε συναίνεση και να «κουκουλώσουν» την άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο», κατέθεσε από την πλευρά του ο απόστρατος συνταγματάρχης Τζέραλντ Καρότζα.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
Οι Αμερικάνοι που κάνουν και τις διαπιστώσεις δεν έχουν καμία ευθύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: