Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Δεν αποδεχόμαστε τα μέτρα που οδηγούν στη μείωση του εφάπαξ



ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ                                                                 ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
                                                                                                                  
      ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ
Η νέα - κατά 22,63% - περικοπή στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων εκφράζει την κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στα μισθολογικά,  ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα σηματοδοτεί πως εννοεί η κυβέρνηση τα λεγόμενα «ισοδύναμα»  μέτρα και που αυτά οδηγούν, τι σημαίνει πίστη στον «ευρωπαϊκό δρόμο» ανάπτυξης της χώρας.
Σήμερα γίνεται πιο καθαρό τι σημαίνουν και πόση αξία έχουν οι δηλώσεις της κυβέρνησης, ότι «θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» και ότι δεν θα πάρει «νέα» μέτρα !!!.
Οι εργαζόμενοι δεν  μπορούν να περιμένουν τίποτα καλό, όσο αφήνουν τις εξελίξεις στα χέρια των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΑΣΚΕ, ΔΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ).
Στη λογική των ρεαλιστικών και εφικτών προτάσεων, εφησυχάζουν τους εργαζόμενους, καλλιεργούν στάση αναμονής καταθέτουν προτάσεις διαχείρισης της χασούρας και των μικρότερων απωλειών. Σαν αυτές που συνδιαμόρφωσαν για την μερική κάλυψη του ελλείμματος του ΤΠΔΥ (Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) με την μεταφορά σ’ αυτό των χαρατσιών της εισφοράς αλληλεγγύης και του ΛΑΦΚΑ, δηλαδή με την νομιμοποίηση και μονιμοποίηση μέτρων των μνημονίων!!!. Τόση αξία έχουν οι καταγγελίες τους για κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών …!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγώνας για το εφάπαξ, σημαίνει αγώνας για τη στήριξη της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Δεν δεχόμαστε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, όπως λέει η κυβέρνηση, γιατί  εμείς παλεύουμε ο πλούτος που παράγεται να πηγαίνει στις λαϊκές ανάγκες, στην υγεία, την παιδεία, τους μισθούς και τις συντάξεις …  Δεν συμβιβαζόμαστε με την λογιστική αποτύπωση των ισολογισμών των Ασφαλιστικών Ταμείων και τους εκβιασμούς κυβέρνησης και τρόϊκας.
Δυναμώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε :
·                     Κάλυψη των «ελλειμμάτων» των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία, γιατί χρόνια τώρα αυτοί τα διαχειρίστηκαν και αυτοί τα λεηλάτησαν είτε παίρνοντάς τα άτοκα από την Τράπεζα της Ελλάδος, είτε μέσω Χρηματιστηρίου, είτε με το «κούρεμα»  ..
·                     Μόνιμη και σταθερή δουλειά με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, με την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την ανατροπή του 1/10 (προσλήψεις-αποχωρήσεις).
·                     Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, που οδήγησαν και οδηγούν σε αυξημένες εισφορές και μειωμένες παροχές.

ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΗ 2012 &
ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: