Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

To εργαλείο σιάχνει το μάστορα

Είναι μια παλιά έκφραση που «γένησε» η θυμοσοφία των πρώτων τεχνιτών. Και το μήνυμα της καταξιώνεται μέχρι και σήμερα στην εποχή του «σωματιδίου του θεού»!
  Είναι και το ΕΥΡΩ΄ εργαλείο. Το ανακάλυψαν και το βάλανε σε λειτουργία στη ζώνη της Ευρωζώνης για να διευκολύνει τις οικονομικές συναλαγές. Εθνικές και διεθνείς... Μεγάλη διαφήμιση κάνανε (και κάνουν) οι πρωτομάστορες  για να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε… Πολλές οδηγίες, σεμινάρια, ημερίδες υποστήκανε οι καλφάδες (αυτούς που αποκαλούνε πολιτικό τους προσωπικό) για να πειστούνε ή και αναγκαστούνε(sic) να το διαδώσουνε στους βοηθούς και μαθητάδες. Κι αυτοί με τη σειρά τους να διαδώσουνε τη χρήση του στον πάσα έναν!  Το αναδείξανε πολυεργαλείο για όλες τις δουλειές. Τα καταφέρανε!
Σήμερα Όλοι  ΕΥΡΩ΄ χρησιμοποιούμε(;) για τις ανάγκες μας!
Τόσο πολύ τo συνηθίσαμε  που νομίζουμε ότι τίποτε δε διορθώνεται χωρίς τη χρήση του! Το ψάχνουμε, το κυνηγάμε, το μαζεύουμε, το φυλάμε(;), το υπολογίζουμε, μέχρι και τη ζωή μας εξαρτάμε απ΄αυτό!
Μόνο που υπάρχει ένα μυστικό!
Πασίγνωστο!
Κάθε δουλειά χρειάζεται το κατάληλο εργαλείο.
Δεν καρφώνεις πρόκα με μπουνιά!
  Και να που σήμερα πηγαίνοντας στην κάλπη (που κι’ αυτή δεν την διεκδικήσαμε…) απορημένοι βλέπουμε μέσα από τη μαύρη οθόνη να ξεπηδάνε απειλές ότι θα μας στερήσουνε το εργαλείο! Με μαύρα γράματα σε άσπρο φόντο μας λένε ανάξιους να το χρησιμοποιούμε;! Και ότι λέει, έτσι που το κακομεταχειριζόμαστε χάνει την αξία του;! Και ότι λέει, αν δε ψηφίσουμε όπως λένε οι οδηγίες χρήσης του εργαλείου, αυτό θα γυρίσει και θα μας κόψει;… θα μας κάψει;… θα μας…;!
  Και να που σήμερα πηγαίνοντας στην κάλπη καταλαβαίνουμε  ότι αυτό το εργαλείο, το  ΕΥΡΩ΄ ντε, δεν φτιάχτηκε για να το χρησιμοποιούμε εμείς. Φτιάχτηκε για να το χρησιμοποιούν Αυτοί. Πάνω μας! Να μας αποχυμώνουν, να μας κουλαντρίζουν, να μας μιζεριάζουν, να μας εκβιάζουν… Τόχουνε για να μας «επιδιορθώνουν» όποτε λειτουργούμε έξω από τα ευροενωσιάκα στάνταρ (CE)!
 Μόνο που υπάρχει κι άλο μυστικό!
Λιγάκι ξεχασμένο!
Ο καλός ο μάστορας καρφώνει
και με τανάλια…
κι ο λαός μας έχει πολλούς καλούς μαστόρους!
                                                                                                                           (γιωπαπ)                                                                                                           γιωργηςπαπαϊωανου

Δεν υπάρχουν σχόλια: