Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ταύτιση με Σημίτη

«Χρειάζεται αντιστροφή. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι μια λέσχη που έχουν λόγο μόνο οι εκλεκτοί. Είναι ένα κοινό εγχείρημα ελευθερίας, ανάπτυξης και προσαρμογής στις νέες παγκόσμιες συνθήκες. Η πολιτική λιτότητας δεν είναι μόνιμος κανόνας».
«Εμείς θα τηρήσουμε τις θεσμικές δεσμεύσεις της χώρας από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη. Δηλαδή, την υποχρέωση σε συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους, σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν... Η λιτότητα, όμως, δεν είναι μέρος των ευρωπαϊκών συνθηκών».
Το ένα απόσπασμα ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και το άλλο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα. Βεβαίως, το απόσπασμα Τσίπρα εμπεριείχε διαβεβαιώσεις προς την αστική τάξη και τη λυκοσυμμαχία της, ενώ ο Σημίτης τέτοιες διαβεβαιώσεις δεν τις χρειάζεται.
Πόσες φορές ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει ισχυριστεί ότι «δεν είμαστε ενοικιαστές, είμαστε συνιδιοκτήτες» στην ΕΕ, ότι δικαιούμαστε ισότιμο ρόλο, ότι η λιτότητα δεν είναι κανόνας αλλά μια εξαίρεση... Ο,τι δηλαδή λέει στο πρώτο απόσπασμα -από άρθρο του- ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με όλους όσοι υπηρέτησαν με αφοσίωση την εξουσία του κεφαλαίου και υλοποίησαν με πυγμή τη στρατηγική της λυκοσυμμαχίας του, είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για να αντιληφθούν οι άνθρωποι του μόχθου το ρόλο του.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: