Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ο ρεαλιστής Σταθάκης

Κάθε μέρα ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ δίνει μια συνέντευξη, την οποία ακολουθεί μια διάψευση. Ετσι έγινε και με τη χτεσινή του στην «Ντόιτσε Βέλε». Δεν είπε - διευκρίνισε με δήλωσή του - αυτό που πρόβαλε στον τίτλο ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές. Μάλιστα, για να επιβεβαιώσει ότι δεν το είπε, παραθέτει το απόσπασμα της συνέντευξης, απ' το οποίο όμως δεν προκύπτει παρά η γνωστή θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και απαιτείται διευθέτησή του. Το ένα, βέβαια, δεν αναιρεί το άλλο. Και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις θα τηρήσει κι ενδεχομένως μια ρύθμιση του χρέους θα επιτευχθεί, ρύθμιση που θα πληρώσει ο λαός.
Τα υπόλοιπα που είπε στη συνέντευξή του περάσανε λίγο - πολύ στο ντούκου. Τι είπε; Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υλοποιήσει πρόγραμμα ανάπτυξης, στήριξης δηλαδή των καπιταλιστών με ζεστό χρήμα για να μεγαλώνουν τα κέρδη τους. Κι όσο θα τους μπουκώνει με παραδάκι, θα πετάει και κανένα ψίχουλο στους πεινασμένους μπας και κλείνει κανένα στόμα. Ηταν παραπάνω από κυνικός όταν παραδεχόταν πως για νοικοκυριά με εισόδημα από 800 ευρώ και πάνω δεν προβλέπεται τίποτα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν έχει λοιπόν άδικο το CNBC όταν εξαίρει το ρεαλισμό του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο ρεαλιστές από ό,τι νομίζει ο κόσμος», μεταδίδει η ανταποκρίτριά του στην Αθήνα.
Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: