Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Μια συμβολική επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα

Την Αργολίδα επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από τις απαραίτητες επισκέψεις σε διάφορους χώρους, όπως καφενεία ,συσκευαστήρια πορτοκαλιών, κλπ, τις απαραίτητες χειραψίες, αλλά και αρκετές  selfie, έκανε και μια επίσκεψη ιδιαιτέρως συμβολική. Επισκέφτηκε το εργατικό κέντρο Ναυπλίου. Για να είμαστε πιο ακριβείς , το εργοδοτικό κέντρο Ναυπλίου. 
Οι θερμότατες χειραψίες και τα χαμόγελα περίσσεψαν. Φαίνεται πως η κουβέντα ήταν εγκάρδια. Προφανώς ο πρόεδρος του εργατικού (εργοδοτικού) κέντρου Ναυπλίου τον ενημέρωσε για το πως προτάσσει τα στήθη του στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, με κορυφαία κατάκτηση τη μετατροπή του εργατικού κέντρου σε μπακάλικο. 
(Δείτε εδώ)
Προφανώς και ταιριάζουν τα χνώτα τους, αφού κάπως έτσι ονειρεύεται το κίνημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι αν τον πληροφόρησαν τα "αριστερά" στελέχη της Αργολίδας για τον βίο και πολιτεία του κ. Μπαρού και γενικά για τις επιδόσεις του στις ..."ομαλές" και... "δημοκρατικές" διαδικασίες με τις οποίες γίνονται οι εκλογές σε σωματεία ή το εργατικό κέντρο. Δε νομίζει ο κ. Τσίπρας πως  ένας αριστερός ( λέμε τώρα ) δεν συγχροτίζεται με τέτοια άτομα. Εκτός και αν οι αντιΠΑΜΕ επιδόσεις του συγκινούν ιδιαίτερα ή είναι αξιοπρόσεχτο προσόν , για τους ΣΥΡΙΖΑίους.
Διαβάστε λοιπόν δύο καταγγελίες του ΠΑΜΕ σχετικές για το πως εννοεί ο κύριος αυτός τις εκλογές.


Κυριακή, 21 Απριλίου 2013
Kαταγγελία της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ Αργολίδας
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου κ. Μπαρού για άλλη μια φορά έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Ως γνήσιος εργατοπατέρας που μοναδικό σκοπό έχει την εξασφάλιση της καρέκλας του προσπάθησε, βρίζοντας και απειλώντας να εμποδίσει συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (εκλεγμένους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου) να πάρουν τα απαραίτητα στοιχεία (ψηφοδέλτια, μητρώα, κτλ) για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου που διεξάγονται την Κυριακή 21-4-2013.
Στην προσπάθεια του αυτή μάλιστα έφτασε σε σημείο να καλέσει την αστυνομία για να τους συλλάβει. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οδηγήθηκαν στην Α.Δ. Αργολίδας, όπου μετά από λίγο αφέθησαν ελεύθεροι. 
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση-καταγγελία εδώ

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Τραμπουκισμούς καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Αργολίδας στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου
Σαν λυσσασμένα σκυλιά έκαναν όταν αντίκρισαν μέλη του Π.Α.ΜΕ., ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και οι παρατρεχάμενοι του (η πρώην πρόεδρος του σωματείου και ο αντιπρόεδρος) , καθώς το συνδικάτο έχει καταντήσει υπόθεση του μέγα εργατοπατέρα Ρ. Μπαρού και των δικών του και όχι της εργατικής τάξης που απασχολείται στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού και βιώνει καθημερινά αμέτρητα προβλήματα, όπως εντατικοποίηση της εργασίας στο όνομα της ανάπτυξης και απολύσεις στο όνομα της κρίσης, μειώσεις μισθών, απλήρωτη δουλειά, κλέψιμο των ενσήμων, ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, προγράμματα μαθητείας και άλλα.
.................................................................................................................................
Ωστόσο, βάση της ανακοίνωσης που ανάρτησαν χθες (27/08/2014) το πρωί, λίγο νωρίτερα από την έναρξη των εκλογών (η οποία ναι μεν θυροκολλήθηκε στο ΕΚΝ αλλά δεν γράφει πουθενά τον τόπο διεξαγωγής των εκλογών) προκύπτει ότι η κάλπη άνοιγε 10 το πρωί. Μας δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα, πώς ενώ έλειπε η Δικαστική Αντιπρόσωπος και είχε σταματήσει η διαδικασία είχαν ψηφίσει ήδη εξήντα στις 12:30; Και χωρίς αυτό να συνάδει με την μετέπειτα ροή προσέλευσης; Τι μπορεί να μεθοδεύεται;
Όταν εργαζόμενοι, μέλη του ΠΑΜΕ, θέλησαν να παρακολουθήσουν τις αρχαιρεσίες και να απαντηθεί αίτημα τους επί της διαδικασίας αντιμετώπισαν τραμπουκισμούς, αισχρές βρισιές και απειλές από τον πρόεδρο του ΕΚΝ και το φιλοεργοδοτικό του σινάφι. Θέλησαν με την βοήθεια της αστυνομίας, την οποία κάλεσαν, να διώξουν τους εργαζόμενους, μέλη του ΠΑΜΕ από το Εργατικό Κέντρο λες και είναι τσιφλίκι τους. Να ξέρουν καλά ότι δεν μας τρομάζουν, μας δυναμώνουν.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση-καταγγελία εδώ
ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: