Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Οργή Πελετίδη για τη σύλληψη Πατρινού λόγω ανεξόφλητου χρέους 50 ευρώ προς την εφορία

"Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εκφράζει την οργή του για την περιπέτεια συμπολίτη μας, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για ανεξόφλητο χρέος 50 ευρώ, προς την εφορία" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων. Και συνεχίζει:
"Την ίδια στιγμή, που τραπεζίτες, μεγαλοκαναλάρχες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες οφείλουν στο δημόσιο αμύθητα ποσά, αλλά ουδείς τους υποχρεώνει να εξοφλήσουν τα χρέη τους, η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. κα του ΠΑΣΟΚ, εξαντλεί την αυστηρότητά της σε φτωχούς ανθρώπους.
Σήμερα αργά το μεσημέρι, υπήρξε τηλεφώνημα στο Γραφείο του Δημάρχου και αναφέρθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό. Ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμαρχος, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία γα να λυθεί το ζήτημα, προκειμένου ο συμπολίτης να αφεθεί ελεύθερος.
Όμως συνεργάτης του Δημάρχου, που επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση για τα περαιτέρω, έλαβε την απάντηση πως η προσωποκράτηση του συμπολίτη δεν μπορεί να τερματιστεί, ακόμα και αν πληρωνόταν το οφειλόμενο ποσόν των 50 ευρώ, επειδή την ώρα εκείνη δεν υπήρχε Δημόσιο Ταμείο ανοιχτό, για να πληρωθεί το παράβολο.
Κι επειδή ούτε αύριο, λόγω της αργίας των Θεοφανείων θα λειτουργεί Δημόσιο Ταμείο, ο άτυχος συμπολίτης θα συνεχίσει να κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση."
Πηγή:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: