Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

«Γιατί το ΚΚΕ να μη δώσει έστω ανοχή σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;»

 Το ζήτημα της συμμετοχής ή ανοχής του ΚΚΕ σε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε τεθεί στις εκλογές του 2012. Η συζήτηση τότε ήταν για μία κυβέρνηση που θα καταργούσε από την πρώτη μέρα το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια και δικαιώθηκε γιο τη στάση του απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ κοι τις κούφιες, όπως αποδείχτηκε. διακηρύξεις του
 Όποιος ζητάει ανοχή έχει λερωμένη τη φωλιά του. Ακόμο και η λέξη “ανοχή” προδίδει την ενοχή τους. Γιατί να φοβούνται τη λαϊκή συμμετοχή, την φωνή των αγώνων, αφού λένε ότι έχουν τη λύση γιο τα προβλήματα της νεολαίος Αυτό που θέλουν από τη νεολαία και το λαό ουσιαστικά είναι λευκή επιταγή.
Αν κάνει κατι τέτοιο το ΚΚΕ θα πάψει να είναι αξιοπιστο. Το ΚΚΕ είναι κόμμα εγγύηση για τη νεολαία και το λαό, γιατί συγκρούετοι με το σύστημα και τους εκπροσώπους του. Γιατί παλεύει καθημερινό με στόχο νο πάρει η εργατική τάξη την εξουσία.
Την μπανανοφλουδα της ανοχής δεν πρέπει να την πατήσει κανείς είτε προκύψει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ από την επόμενη μέρα των εκλογών, άσχετα από το ποιο κόμμα ή κόμματα θα είναι στην κυβέρνηση, θα είναι στην πρώτη γραμμή της αντίστασης κοι της αντεπίθεσης. Για να παρθούνε πίσω τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε τα προηγούμενο χρόνια, να πάρουμε έστω και μικρές ανάσες ανακούφισης θα παλεύει στοθερά μέχρι να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Πηγή: Ειδική Έκδοση του ΟΔΗΓΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: