Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

H επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης

Τα μαθήματα στα δημοτικά κοντεύουν να τελειώσουν, η ύλη έχει και αυτή τελειώσει σχεδόν , γι' αυτό και οι δάσκαλοι  κάνουν επαναλήψεις στα σπουδαιότερα κεφάλαια  της ύλης που δίδαξαν.  Αυτό θα κάνουμε κι εμείς σήμερα. Το ερώτημα που θα μας ξαναπασχολήσει  είναι: "Γιατί το ΚΚΕ αρνιόταν από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τον Γενάρη του 2015 να υποκύψει σε εκβιασμούς  για συνεργασία και συμμετοχή σε... αριστερή... κυβέρνηση";  
Τα κομματικά μέλη,  οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ και γενικά οι ψηφοφόροι του ,μπορούν να βγουν στην αυλή να παίξουν μπάλα. 
Οι υπόλοιποι να βγάλουν το τετράδιο εργασιών και να σημειώνουν, γιατί στο επόμενο μάθημα θα γράψετε διαγώνισμα.
Aς μεταφερθούμε νοερά στην περίοδο, Απρίλης 2012 - Γενάρης 2015. Το κλίμα που επικρατούσε σας είναι γνωστό. Είχαν φτάσει  οι ΣΥΡΙΖΑίοι να προτείνουν μέχρι πρωθυπουργιλίκι στην Αλέκα. Θυμάστε;  Όχι; Περίεργο!
(Θα παρακαλέσω όσοι παίζετε μπάλα στην αυλή να κάνετε λίγο ησυχία. Γιώργο άκουσα το σύνθημα. Να είσαι σοβαρός σε παρακαλώ. Όχι συνθήματα με ... υπονοούμενα. Ελέγχουμε τα νεύρα μας. Ρίτα είσαι υπεύθυνη.Ανάλαβε.)
Συνεχίζω.
Μήπως θυμάστε πόσοι από σας το είχατε φάει το ματζούνι και τρέξατε να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ; Δε  μιλάτε ε;
Στο μεταξύ από τις εκλογές του Ιούνη τότε μέχρι το Γενάρη  2015 τι κάνατε; Τίποτα απολύτως. Περιμένατε τον...αριστερό παράδεισο. Είχατε  καθίσει στο μπαλκόνι και περιμένατε να περάσει ο Αλέξης βαρώντας το νταούλι και οι αγορές - αρκούδες να χορεύουν. Μέχρι και ψιλά 10λεπτα είχατε κάνει , για να πετάτε στις...αγορές. Φαντάζομαι δε χρειάζεται πλέον να περιμένετε έξω ακόμα! Μπείτε μέσα γιατί ο καιρός είναι λίγο άστατος.  Μην πουντιάσετε καλοκαιριάτικα και χάσετε κανένα ένσημο από τις παραλίες!
Ως κείμενο εργασίας σας δίνετε το παρακάτω. Αύριο θα γράψετε διαγώνισμα σε αυτό. Θα είμαι πολύ αυστηρός.

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24 ΜΑΗ 2012
Γιατί τότε η εμμονή με τη συμμετοχή του ΚΚΕ;
Είναι φανερό ότι το θέμα δεν είναι αριθμητικό. Απλά, αναφέρουμε τα παραπάνω γιατί η ίδια η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι διάτρητη. Το ΚΚΕ το ήθελαν και το θέλουν σε μια τέτοια κυβέρνηση γιατί στοχεύουν σε κάτι άλλο. Επιχειρούν - με ευκαιρία ένα συγκεκριμένο καθαρά εκλογικό συσχετισμό - να μαντρώσουν το Κόμμα της εργατικής τάξης στο μαντρί της αστικής πολιτικής διαχείρισης των προβλημάτων. Μία από τις βασικές πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ είναι η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και η μονομερής διαγραφή του χρέους. Είναι προφανές ότι σε μια υποτιθέμενη «κυβέρνηση αριστεράς» με δεδομένο τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ - δηλαδή μέσα στην Ευρωζώνη και επαναδιαπραγμάτευση - κάποιος θα έπρεπε να βάλει νερό στο κρασί του. Από ποιον θα ζητούσαν, θα πίεζαν, θα εκβίαζαν να κάνει υποχωρήσεις σε αυτό το θεμελιακό ζήτημα; Και δε θα ήταν μόνο τα δύο κόμματα. Θα ήταν τα αστικά κόμματα, οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης.
Βεβαίως, μια κυβέρνηση θα διαχειριστεί όλα τα ζητήματα, δηλαδή και της οικονομίας και της κοινωνικής και της εξωτερικής πολιτικής. Φαντάζεστε μια κυβέρνηση με το ΚΚΕ να συμμετέχει και να διαχειρίζεται τις υποθέσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ; Δηλαδή, να δίνει «γην και ύδωρ» για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις; Φαντάζεστε μια κυβέρνηση με το ΚΚΕ να συμβιβάζεται με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» για την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή που απαιτεί αντεργατικά μέτρα για να κάνουν επενδύσεις οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι; Φαντάζεστε μια τέτοια κυβέρνηση με το ΚΚΕ να ενισχύει την πολιτική συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία; Μα τότε το ΚΚΕ θα είχε απεμπολήσει όχι μόνο τη γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με τους αντιπάλους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά και τις άμεσες διεκδικήσεις των εργαζομένων για ανακούφιση, βελτίωση της ζωής τους, θα απεμπολούσε το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Καραμπινάτη προδοσία του λαού.
Για να καταλάβει, λοιπόν, κάποιος καλύτερα τι επιδίωκαν και τι επιδιώκουν, είναι χαρακτηριστικά τα όσα λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών του Ιούνη. Οταν τους ρωτάνε πώς θα σχηματίσει κυβέρνηση μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ, απαντούν: «Ας έρθει η κ. Παπαρήγα με τα ποσοστά που θα έχει εισπράξει μετά τις εκλογές και θα δούμε τι θα κάνουν» (Αλ. Μητρόπουλος στο MEGA). Επιβεβαιώνουν, δηλαδή, ότι στόχος τους είναι να πλήξουν εκλογικά το ΚΚΕ, προσδοκώντας επί ματαίω ότι έτσι θα καταφέρουν να το βάλουν στο μαντρί της διαχείρισης για λογαριασμό του αστικού πολιτικού συστήματος. Δηλαδή, λένε: Θα επιβάλουμε με τα συνθήματά μας τη μείωσή σας, θα σας μειώσουμε με τα όσα λέμε για προοπτική της κυβερνώσας αριστεράς και αφού μειώσουμε τη δύναμή σας, θα έρθετε ηττημένοι στην αυλή μας.

Γιατί επιδιώκει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ;
Είναι στρατηγικός του στόχος να πλήξει το ΚΚΕ, τη στρατηγική του. Το έχουν πει πολλές φορές στο παρελθόν. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Θαυμάστε μερικά απ' αυτά:
Ο Αλ. Τσίπρας το 2008: «Για να μπορέσει το ΚΚΕ να μπει σε μια τροχιά συζήτησης με την υπόλοιπη αριστερά, θα πρέπει να αισθανθεί ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι αδιέξοδος. Με άλλα λόγια, για να αλλάξει το ΚΚΕ στρατηγική, πρέπει να ηττηθεί πολιτικά».
Ο Αλ. Αλαβάνος το 2009: «Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ήττα γιατί αποτύχαμε στον στόχο (...) της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων εντός της αριστεράς».
'Εχουν διαψευστεί διαχρονικά. Θα το πάθουν ακόμα μια φορά. Η προσπάθειά τους να παραπλανήσουν δεν πρόκειται να αναγκάσει το ΚΚΕ να εγκαταλείψει το μετερίζι της πάλης για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

24  ΜΑΗ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: