Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ ΑΚΤΙΟΥ: Απέσπασαν δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα

Την καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα απέσπασαν με τον οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα τους οι εργάτες του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου. Ο επίμονος και αδιάλλακτος ταξικός αγώνας που χαράζουν οι εργάτες μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο, με τη στήριξη και αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ έκαμψε ως ένα βαθμό την εργοδοτική αδιαλλαξία, έφερε μια ανάσα στους εργάτες και τις οικογένειές τους απέναντι στην παρατεταμένη απλήρωτη εργασία των κατασκευαστικών εταιρειών ΑΕΓΕΚ και ΙΟΝΙΑΣ η οποία ξεπερνά τον ένα χρόνο.
Οι εργάτες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας δίνουν ένα δίκαιο και περήφανο αγώνα, με εναλλαγή της πάλης όπως κλείσιμο δρόμων, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και τις συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης που διαμορφώνει η πολύμηνη απλήρωτη εργασία. Αποτέλεσμα της κοπιαστικής αυτής προσπάθειας, των θυσιών στον αγώνα που κάνουν οι εργάτες ήταν η καταβολή των εορταστικών δώρων, ενώ υπέρ των εργαζομένων ήταν και η δικαστική απόφαση εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με την οποία η εργοδοσία ΑΕΓΕΚ και ΙΟΝΙΑ ορίζεται σε άμεσο χρονικό διάστημα να τακτοποιήσεις τις υποχρεώσεις.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η εργοδοσία σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων ανακοίνωσε την καταβολή 3 μηνών την περασμένη Τετάρτη, χωρίς ωστόσο τελικά να γίνει κάτι τέτοιο. Οι εργάτες του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους, αφού γνωρίζουν πως μόνο με την οργάνωση της πάλης τους μπορούν να στριμώξουν την εργοδοσία, να επιβάλλουν στην πράξη το δίκιο της τάξης τους.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: