Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Δανία: Δάσκαλοι και διευθυντές σε ψυχοθεραπεία !



Η κυβερνητική παρέμβαση στη συλλογική σύμβαση των δασκάλων, με την οποία αλλάζουν τα δεδομένα και ο μόνος πλέον αρμόδιος για το πρόγραμμα διδασκαλίας είναι ο εκάστοτε διευθυντής σχολείου, έχει επιφέρει μεγάλη αβεβαιότητα και ανασφάλεια στην πλειοψηφία των δασκάλων αφού η τύχη τους πια εξαρτάται από το επίπεδο σχέσεών τους με τον διευθυντή.
Για να ξεπεραστεί αυτό τό πρόβλημα ”η φιλολαική «κόκκινη κυβέρνηση»" αποφάσισε να χορηγήσει 12 εκ. κορώνες τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για δημιουργία σεμιναρίων θεραπείας των δύο πλευρών. 'Ετσι με την βοήθεια ψυχολόγων καί άλλων ειδικών σε ζητήματα ταξικής ειρήνης και συναίνεσης, τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι διευθυντές τους θα βοηθηθούν με τα συγκεκριμένα σεμινάρια που θα εστιάσουν το βάρος στην ανάπτυξη νέων ρόλων καθώς και διαλόγου καί νέων μορφών συνεργασίας.
Στη Δανία, όπως και στην Ελλάδα, οι διευθυντές παίζουν ενεργητικό ρόλο- ιμάντα στην προώθηση του λεγόμενου σχολείου της αγοράς. Μονόδρομος για τους δασκάλους και τους καθηγητές είναι να οργανώσουν τη συνέχιση της πάλης τους παραμερίζοντας τις συνδικαλιστικίς ηγεσίες τους (μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια και στα νέα μέτρα) μπροστά και στην επιχειρουμενη πλήρη καθυπόταξη και τρομοκράτησή τους μέσω μηχανισμών αξιολόγησης και "ψυχοθεραπείας"....
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: