Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Kαι άλλα προνόμια στους εφοπλιστές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η είδηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Όλη η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας επισκέφθηκε  τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο των Εφοπ(ληστών) για να δώσουν διαπιστευτήρια, όρκους υποταγής , οι πρωτηφορααριστεροί. Το τι ειπώθηκε δεν είναι δύσκολο να το φανταστείτε. Το δελτίο τύπου το περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια. Προνόμια , προνόμια, προνόμια.  Για το λαό όμως χαλκεύονται ακόμα πιο βαριά δεσμά. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανέχεια θα βαθύνει και θα εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Δουλειά μέχρι τα 67 για ένα κομμάτι ψωμί, παιδεία και υγεία, ακόμα πιο υποβαθμισμένη. 
Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεκληρίσει ,κυριολεκτικά, τους αγρότες, με την απίστευτα βαριά και εξοντωτιτική φορολογία, την ίδια ώρα λοιπόν ετοιμάζεται να παραχωρήσει ακόμα μεγαλύτερα προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Να για ποιον διαπραγματευόταν "σκληρά" τόσο καιρό η κυβέρνηση.
(Στο τέλος του άρθρου διαβάστε μερικές από τις φοροαπαλλαγές που έχει το "δύστυχο" εφοπλιτικό κεφάλαιο. Τις βρήκα στην Εφημερίδα των Συντακτών).
Κλείνοντας δεν αντέχω να μην ρωτήσω όλους τους καλοπροαίρετους ,αν υπάρχουν πια, "αριστερούς", 'ολους αυτούς τους οπαδούς του κόμματος που για μια ακόμη φορά, και στο δημοψήφισμα, έφαγαν τη φόλα του "ΟΧΙ".
Τόσα χρόνια , φίλοι, κατηγορείτε το ΚΚΕ για απομονωτισμό, ότι δε θέλει να κυβερνήσει, ότι επαναλάμβάνει λάθη του παρελθόντος. Ρωτάω λοιπόν. Τι ακριβώς θα έκανε το ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση; Δεν έχετε απάντηση, είμαι σίγουρος. ΄Οσο σίγουρος είμαι ότι σε  κάποιο άλλο ψευτοδίλημμα θα τσιμπήσετε προκειμένου να δικαιολογήσετε την ηθελημένη, ποιος ξέρει για ποιους λόγους, επιλογή σας να επιτίθεστε , λασπολογώντας ,συστηματικά στο κόμμα.
Διαβάστε την είδηση της συνάντησης των Υπουργών της κυβέρνησης με τους εφοπλιστές.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη και Μιχάλη Χανδρή, είχαν ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας και Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Γιάννης Θεοτοκάς
Σε πνεύμα διαλόγου και με διάθεση συνεργασίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για τη ναυτιλία, καθώς και ζητήματα φορολογίας στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Η διατήρηση και η ενίσχυση του υπό ελληνική σημαία στόλου και των ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα συνιστούν προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και αποτελούν βασική προϋπόθεση για να παραμείνει η ελληνική ναυτιλία στις πρώτες θέσεις του κλάδου.
Πηγή:businessnews.gr

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΑΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΦΟΠΛΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
●Απαλλάσσονται από οποιοδήποτε φόρο εισοδήματος τα κέρδη που προκύπτουν από την εκμετάλλευση πλοίων υπό ελληνική σημαία.
● Απαλλάσσεται από κάθε φορολογία η υπεραξία που μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από την πώληση κάποιου πλοίου, υπό ελληνική σημαία, είτε από την είσπραξη ασφαλιστικής αποζημίωσης είτε από άλλη αιτία.
● Μειώνεται ο φόρος στα πλοία της α’ κατηγορίας, αν αποδειχθεί ότι το πλοίο αργεί λόγω επισκευών, ελλείψεως εργασίας ή άλλης αιτίας. Οι ημέρες αργίας πρέπει να υπερβαίνουν τους δύο συνεχόμενους μήνες. Για τα πλοία β’ κατηγορίας, οι ημέρες αργίας πρέπει να υπερβαίνουν τις 20.
● Απαλλάσσονται από τον φόρο πλοία α’ κατηγορίας, ναυπηγούμενα στην Ελλάδα, αρκεί να τίθενται κάτω από ελληνική σημαία για πρώτη φορά.
● Απαλλάσσονται κατά 2/3 του φόρου πλοία β’ κατηγορίας, ηλικίας μικρότερης των 20 ετών, που υφίστανται επισκευές στην Ελλάδα, το κόστος των οποίων είναι διπλάσιο της αγοραίας αξίας τους.
● Απαλλάσσονται από το φόρο πλοία β’ κατηγορίας που ναυπηγήθηκαν στην Ελλάδα και βρίσκονται υπό ελληνική σημαία.
● Μειώνεται η εισφορά προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) για τα πλοία που αποδεδειγμένα αργούν λόγω επισκευών, ελλείψεως εργασίας ή άλλης αιτίας.
● Απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά ή κράτηση το εισόδημα που αποκτάται από εταιρείες χαρτοφυλακίου που κατέχουν αποκλειστικά μετοχές εταιρειών πλοιοκτητριών που βρίσκονται υπό ελληνική ή ξένη σημαία και τα πλοία είναι συμβεβλημένα με το ΝΑΤ.
● Απαλλάσσονται από τη φορολογία πλοία α’ κατηγορίας, που ναυπηγήθηκαν στην Ελλάδα και είναι μπαίνουν υπό ελληνική σημαία.
● Απαλλάσσονται από τη φορολογία πλοία α’ κατηγορίας που υφίστανται ανακατασκευές ή αντικατάσταση των μηχανημάτων τους στην Ελλάδα.
● Μείωση του φόρου κατά 50% σε πλοία και κρουαζιερόπλοια α’ κατηγορίας υπό ελληνική σημαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: