Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Η "δυστυχία" του να είσαι εφοπλιστής

Τη στιγμή που το 3ο μνημόνιο έρχεται να πέσει στα κεφάλια όλων των εργαζόμενων και να βυθίσει ακόμα περισσότερο  στην φτώχεια και στην ανέχεια περισσότερα κομμάτια πληθυσμού, τη στιγμή που:
- Ετοιμάζεται βίαιο διώξιμο των αγροτών απο τα χωράφια τους, με την άγρια φορολογία,
- Οι συντάξεις και τα όποια συνταξιοδοτικά δικαιώματα απέμειναν, θα γίνουν όνειρο άπιαστο,
- Η παιδεία και η υγεία βρίσκονται σε διαρκή διωγμό, με την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμισή τους,
- Η ανεργία θα σκαρφαλώσει σε δυσθεώρητα ύψη και οι μισθοί των εργαζόμενων να κατρακυλύσουν ακόμα περισότερο και οι χώροι δουλειάς έχουν μεταβληθεί σε κάτεργα,
- Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ξεπουληθεί κομμάτι-κομμάτι,
- Οι τραπεζίτες ετοιμάζονται για την τελική έφοδο στη λαϊκή στέγη,
.............................................................................................................
O Tρύφων  Αλεξιάδης ,αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σε σχετική ερώτηση του "Πρώτου Θέματος" απαντάει για τη φορολογλία των εφοπλιστών: «Οι Έλληνες πλοιοκτήτες που έχουν αποδείξει σε κρίσιμες στιγμές τα πατριωτικά τους αισθήματα θα πρέπει για ακόμα μία φορά να αποδείξουν ότι αγαπάνε τη χώρα. Αν όμως εμείς πάμε να επιβαρύνουμε τη ναυτιλία περισσότερο από όσο πρέπει, αυτό θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά υπέρ της ναυτιλίας άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Παράλληλα, εμείς θα χάσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, αλλά και πολύτιμα έσοδα».

Τέτοια και τόση ξετσιπωσιά από μια "αριστερή" κυβέρνηση δεν έχει ξαναγίνει. Ομολογούν ανοιχτά πλέον  για ποιον δουλεύουν. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραδεχτούν ότι θα ικανοποιήσουν με οποιοδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε απαίτηση του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα αφαιρούν και το τελευταίο δικαίωμα από τους εργαζόμενους. Και την τελευταία δεκάρα τη στέλνουν κατευθείαν στις τσέπες των καπιταλιστών. Ότι κοστίζει έστω και ελάχιστα ευρώ , κόβεται, θυσιάζεται. Σκεφτείτε ότι σκέφτονται να καταργήσουν ακόμα και αυτά τα "Ολοήμερα" σχολεία, τα οποία δεν ήταν τίποτα παραπάνω παρά πάρκιγκ παιδιών. 
Έρχομαι λοιπόν για μια ακόμα φορά να ρωτήσω, όλους αυτούς ψηφοφόρους , οπαδούς,... που το 2012 , το 2015 και πριν ένα μήνα περίπου εγκατέλειψαν το κόμμα για τα μάτια μιας "πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης", τι ακριβώς  ήθελαν από το ΚΚΕ; Να καταντήσει κολαούζος των εφοπλιστών;  Ή να τρέχει να μαζέψει τις περικοπές και τα μνημόνια, κινούμενο μεταξύ Λαφαζάνη και Τσίπρα;
΄Αλλη λύση δεν έχουν και δεν υπάρχει. Επιστροφή στο κόμμα χωρίς όρους και ενίσχυση εκλογική πέρα και πάνω από τα όρια του Μάη του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: