Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση της Κ.Ο.Β της Κω του ΚΚΕ για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να έρχονται στην Κω πρόσφυγες και μετανάστες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, είχε τοποθετηθεί ολοκληρωμένα, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες που δημιούργησαν την ανάγκη σε χιλιάδες οικογένειες να "ξεριζωθούν" από τα σπίτια και τις χώρες τους και είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Δηλαδή, εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και άμεση παροχή εγγράφων για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Αυτές τις προτάσεις του τις είχε καταθέσει επανειλημμένα σε συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και περιφερειακές διοικήσεις, καθώς και σε παρεμβάσεις στη Βουλή.
Η όξυνση του προβλήματος αυτές τις μέρες στο νησί της Κω είναι αποτέλεσμα του ότι δεν έχουν παρθεί συγκεκριμένα, άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος (στελέχωση υπηρεσιών ταυτοποίησης, οργάνωση χώρου προσωρινής υποδοχής), με την ταυτόχρονη εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τη μεταφορά και μετεγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και καθημερινά οξύνεται όλο και περισσότερο, δίνει πάτημα στο δήμαρχο της Κω να κάνει απαράδεκτες δηλώσεις, να αποποιείται των ευθυνών του, να παριστάνει τον "απελευθερωτή" της Κω και να καλεί το λαό και τους φορείς του νησιού να "ανακαταλάβουν" τους δημόσιους χώρους της πόλης.
Κατανοούμε απόλυτα τις ανησυχίες των κατοίκων, καθώς και - όπως έχουμε ξαναπεί - τις σκληρές συνθήκες εργασίας των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διάσωση, υποδοχή και ταυτοποίηση των προσφύγων.
Καλούμε το λαό του νησιού να αποδώσει εκεί που ανήκουν τις ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση, δηλαδή στην ΕΕ, που ενισχύει τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την Περιφέρεια και το Δήμο, που στηρίζουν την παραπάνω πολιτική. Τον καλούμε να συνεχίσει να πιέζει τη συγκυβέρνηση, το Δήμο και την Περιφέρεια για οριστική λύση, να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες και να γυρίσει την πλάτη του στα ξενοφοβικά καλέσματα του Δήμου και στις γνωστές ρατσιστικές, φασιστικές απόψεις της Χρυσής Αυγής, που βρήκε ευκαιρία να ξαναδείξει το απάνθρωπο, αποκρουστικό, δολοφονικό πρόσωπό της
Aναδημοσίευση από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: