Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής

 
H  φωτογραφία είναι από το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη
 Παραθέτουμε τα σημαντικότερα, κατά τη γνώμη μας, αποσπάσματα από τη ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ


Το ΚΚΕ απευθύνεται σ' εσάς που τα δοκιμάσατε και τα είδατε σχεδόν όλα.
Απευθύνεται ιδιαίτερα σ' εσάς που στο παρελθόν ίσως είχατε επιλέξει το ΚΚΕ, αλλά στη συνέχεια προτιμήσατε μια πιο άμεση, όπως νομίζατε ή σας φάνηκε, πολιτική λύση.
Είπατε να δοκιμάσετε την "πρώτη φορά Αριστερά", με τα σαγηνευτικά συνθήματα που αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός.
Όπως αέρας κοπανιστός αποδείχτηκαν τα συνθήματα περί τιμωρίας της διαφθοράς.
Και αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός ακριβώς γιατί στηρίζονταν σε λάθος παραδοχές.


Κι αυτή η πείρα λέει ότι:
Το 2010, από το "λεφτά υπάρχουν" του Γ. Α. Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο.
Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο.
Και σήμερα, το 2015, από το "θα σκίσουμε τα μνημόνια" του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο με παρεούλα τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ.
Στο τρίτο δυσβάσταχτο μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα, όχι μόνο γιατί περιέχει σκληρά μέτρα, αλλά και γιατί αυτά έρχονται να προστεθούν στα δύο προηγούμενα μνημόνια, που παραμένουν σε ισχύ και εφαρμόζονται.


Και η εκμετάλλευση, η αστική εξουσία καλά κρατεί μέχρι σήμερα, γιατί καταφέρνει να ανανεώνει τις απάτες και τις αυταπάτες μέσα στο λαό.
Να τον ρίχνει σε νέες παγίδες, σε άλλα νέα "αριστερά", νέα δήθεν αντιμνημονιακά αναχώματα, που κάθε φορά σιγοντάρει και δημιουργεί προεκλογικά, για να υφαρπάξει τη λαϊκή, προβληματισμένη θετικά, ριζοσπαστική ψήφο.
Πριν τρία χρόνια ανακάλυψε τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα βλέπει θετικά ως ανάχωμα το ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, τη Λαϊκή Ενότητα.
Ο κούφιος ψευτοεπαναστατισμός, οι ψεύτικες προεκλογικές δηλώσεις, "ρήξη εδώ και τώρα", είναι το δόλωμα.


Αποκαλύφτηκε ότι καμία αστική -ούτε με αριστερό πρόσημο- κυβέρνηση δεν μπορεί να βαρά τα νταούλια σε αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας, στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Αλήθεια, τι αποτέλεσμα είχε το παραμύθι της σκληρής και περήφανης διαπραγμάτευσης που έκανε για πρώτη φορά η λεγόμενη αριστερή διακυβέρνηση της χώρας;
Δυστυχώς, για το λαό, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, ως σύνολο με όλες τις συνιστώσες του, την απάντηση την έδωσε η ίδια η ζωή που αποκάλυψε το μύθο αυτής της "σκληρής διαπραγμάτευσης".
Γιατί η διαπραγμάτευση δεν αφορούσε, ούτε μπορούσε να αφορά την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
Ήταν και είναι διαπραγμάτευση στο στρατόπεδο του ταξικού εχθρού, αφορούσε τα διαφορετικά συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων.
Αποδείχτηκε ότι οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων, η διαπάλη της Γερμανίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, η διαπάλη μέσα στην Ευρωζώνη, αλλά και η διαπάλη με τη Ρωσία, την Κίνα, τους BRICS, δεν αφορούν στην προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά στα κέρδη τους, τα κέρδη του κεφαλαίου και το ποιος από όλους θα έχει την πρωτοκαθεδρία στις αγορές, στον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

 
Μέσα στην πράξη, στη ζωή, άλλωστε, τους έχετε δοκιμάσει όλους.
Γνωρίζετε όλοι και όλες πλέον ότι η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα και στην αστική τάξη είναι ότι με τη μάσκα της "αριστερής" κυβέρνησης υλοποιεί τέτοιας σκληρότητας μέτρα που καμιά κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια δεν θα μπορούσε να πάρει κάτω από το φόβο της λαϊκής αντίστασης, κινητοποίησης και κατακραυγής.
Ποιος άλλος θα μπορούσε να βαφτίσει περηφάνια και αξιοπρέπεια τον επώδυνο για το λαό συμβιβασμό, ποιος άλλος θα μπορούσε να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι μπορεί δήθεν μια αριστερή κυβέρνηση έστω και κάτι καλύτερο να δώσει στο λαό;
Ποιος άλλος θα μπορούσε να μετατρέψει δραστήριους αγωνιστές σε παθητικούς θεατές της κάθε φορά εκλογικής αναμέτρησης;
Ποιος άλλος μπόρεσε να αξιοποιήσει τις τάσεις του, τις πλατφόρμες του, την πολυγλωσσία του, για να ψαρεύει στα θολά νερά, να παγιδεύει, να δυναμώνει τις αυταπάτες;
Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά στο σύστημα και στην αστική τάξη, η προσφορά "του όλου" ΣΥΡΙΖΑ, όλων των τάσεων και συνιστωσών, πριν και μετά τη διάσπαση των πλατφορμών του, στο σύστημα και στην αστική τάξη.


Η πρώην "Αριστερή Πλατφόρμα", ο ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2 του Λαφαζάνη και των υπολοίπων, μπορούν να διεκδικήσουν σημαντικό μερίδιο, εύσημα και επαίνους για τη συνεισφορά τους.
  • Ποιος έπαιξε βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου; 
  • Ποιος έδωσε αριστερό ή και κομμουνιστικό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αν όχι όλοι αυτοί, από τη θέση μάλιστα κορυφαίων υπουργών και πολιτειακών παραγόντων; 
  • Ποιοι εδώ και 25 χρόνια δίνουν "αριστερό" άλλοθι στην πορεία ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ και την ΟΝΕ, στην επίθεση στο σοσιαλισμό; 
  • Ποιος στήριξε, από κυβερνητικές θέσεις, όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο (τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, την πρόταση Τσίπρα των 47 σελίδων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν έντιμο συμβιβασμό) και τόσες άλλες; 
  • Ποιος εφησύχαζε το λαό, προσπαθούσε να τον αποκοιμίσει, όταν μέχρι και την 12η Ιούλη έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπογράψει ποτέ μνημόνια; 
  • Τι έκαναν οι δήθεν "αριστεροί αντιμνημονιακοί" του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι δεδομένη, όταν έδινε όρκους πίστης στον καπιταλισμό, στα διάφορα φόρα του διεθνούς κεφαλαίου και σήμερα εμφανίζονται ως "εξαπατημένοι"; Δεν έβγαλαν άχνα. 
  • Τι έκαναν όταν η κυβέρνηση αναλάμβανε νέες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και μάλιστα εξήγγειλε νέα ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο, που καμιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν τόλμησε να κάνει; 
  • Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τη λεηλασία δήμων, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών έχει και την υπογραφή Λαφαζάνη εκτός από του Τσίπρα. 
  • Η ΠΝΠ για τη διαγραφή προστίμων μεγαλοεπιχειρηματιών από τελωνειακές και φορολογικές παραβάσεις έχει και τη δική τους υπογραφή. 
  • Όλοι τους, μαζί και η πρόεδρος της Βουλής που το παίζει θεματοφύλακας της αστικής δημοκρατίας, αρνήθηκαν ή δεν ζήτησαν καν να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, των Συλλογικών Συμβάσεων. 
  • Μήπως δεν είναι σε πλήρη ισχύ οι περίπου 500 εφαρμοστικοί νόμοι των προηγούμενων μνημονίων; 
Κι αφού μας απαντήσουν "με άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" στα προηγούμενα, ας μας πουν:
Αλήθεια, η 7μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία είχαν πιάσει στασίδια όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της "Αριστερής Πλατφόρμας", ήταν τελικά μνημονιακή ή αντιμνημονιακή;
Ποιον κοροϊδεύουν;


Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε. Το σύστημα όχι μόνο δεν τρομάζει με τη Χρυσή Αυγή, αλλά όποτε το βολεύει την ξαμολάει και όποτε το βολεύει τη μαζεύει.
Καραμπινάτο συστημικό παιδί του είναι αυτή η ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Μην ξεχνάτε ότι ο χιτλερισμός, ο φασισμός, ο Μεταξάς μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες αναδείχτηκαν.
Κανένας Έλληνας και Ελληνίδα εργαζόμενη, κανένας νέος και νέα δεν πρέπει να επιτρέψει, να της δώσει τη δυνατότητα να κομπάζει ότι είναι τρίτη πολιτική δύναμη, να βγαίνει λάδι μόνο και μόνο επειδή μέσα κι έξω από τη Βουλή βγάζει άναρθρες αντιμνημονιακές κραυγές.
Στηρίζει τη μήτρα των μνημονίων, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μάλιστα την πιο ωμή μορφή, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μπράβου του κεφαλαίου, του προκεχωρημένου φυλακίου του αντικομμουνισμού. Αυτός είναι ο ψευτοπατριωτισμός τους.
Κανένα συγχωροχάρτι μη δώσουν οι γειτονιές του Πειραιά και της Β' Αθήνας στους στυγνούς δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, άλλων αγωνιστών, μεταναστών, που σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από τις άνανδρες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.


Κι εμείς ρωτάμε τα κυβερνητικά στελέχη, όλους όσοι πρωτοστάτησαν, όχι μόνο στην εξαπάτηση αλλά και στον εφησυχασμό του ελληνικού λαού, αισθάνονται περήφανοι;
  • Για το νέο τσεκούρι στις συντάξεις; Για την κατάργηση του ΕΚΑΣ; 
  • Για τη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που κάνουν καθεστώς τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και τη σύνταξη άγνωστη λέξη, αφού δεν υπάρχει καν δουλειά και Ασφάλιση για τη νέα γενιά; 
  • Για τη νέα μείωση του εισοδήματος των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων; 
  • Για τις αυξήσεις στο ΦΠΑ στα τρόφιμα, που βάζουν τον άνεργο που δεν έχει καν εισόδημα να πληρώνει το ίδιο με αυτούς που δεν ξέρουν τι έχουν; 
Αισθάνεστε περήφανοι:
  • Για την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας; 
  • Το χτύπημα των αγροτών, που με την κατάργηση του "μειωμένου" Ειδικού Φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, με την αύξηση του φόρου εισοδήματος από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ και ένα σωρό άλλα βάρβαρα μέτρα θα οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς; 
  • Για τον πιο άδικο φόρο, τον ΕΝΦΙΑ, που σε βάζει να πληρώνεις ξανά και ξανά νοίκι στο ίδιο σου το σπίτι; 
  • Την αύξηση της φοροαφαίμαξης των αυτοαπασχολούμενων, με τη σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια; 
  • Για τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις και αύξηση των τιμολογίων λαϊκής κατανάλωσης; 
Ο κατάλογος των βάρβαρων μέτρων δεν έχει τελειωμό...

 «Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: