Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Θερίζει η πείνα

Φουντώνει η μάστιγα της πείνας και της κοινωνικοοικονομικής εξαθλίωσης στη Βρετανία, εξαιτίας του συνδυασμού των χαμηλών μισθών, της άγριας περικοπής ή και στέρησης βασικών επιδομάτων Πρόνοιας, προκειμένου να βγει με λιγότερες απώλειες από την κρίση το κεφάλαιο και τα βάρη να επωμιστούν και πάλι τα λαϊκά στρώματα και μάλιστα χωρίς μνημόνια. Μέχρι και ο Αγγλικανός αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι, απηύθυνε έκκληση, μέσω άρθρου του στην εφημερίδα «Μέιλ ον Σάντεϊ», προς τη βρετανική κυβέρνηση ζητώντας της να κάνει «περισσότερα» στον τομέα της επισιτιστικής αρωγής.
Ο Ουέλμπι παρενέβη έπειτα από έκθεση ομάδας βουλευτών, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου διαπιστώνονταςιλιγγιώδη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τις λεγόμενες «Τράπεζες Τροφίμων». Σύμφωνα με το Τράσελ Τραστ, μία από τις σημαντικότερες ενώσεις διαχείρισης τραπεζών τροφίμων, ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα αυξήθηκε από 128.697 το 2011/2012 σε 913.138 το 2013/2014! Σύμφωνα με την έρευνα, το κόστος διατροφής, μετακίνησης και στέγασης έχει αυξηθεί ραγδαία κατά την τελευταία 11ετία ενώ πολλά παιδιά φτωχών ή άνεργων οικογενειών πηγαίνουν συχνά στο σχολείο πεινασμένα αφού οι γονείς τους αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν ακόμη και ένα πιάτο φαΐ.
Πάντως, η βαρόνη Τζένκιν του Κένινγκτον, που πρωταγωνιστεί σε εκστρατεία υπέρ του Συντηρητικού Κόμματος, προκάλεσε χτες σάλο στη Βρετανία με τον ισχυρισμό της ότι οι φτωχοί στη χώρα «πεινούν επειδή... δεν ξέρουν να μαγειρέψουν απλά, θρεπτικά φαγητά με φθηνά υλικά»!
Aναδημοσίευση από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: