Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Φοιτητές, με πρωτοβουλία του ΜΑΣ, έσπασαν την τρομοκρατία στο Πολυτεχνείο (video)

Με πρωτοβουλία του ΜΑΣ δεκάδες φοιτητές μπήκαν με πορεία στο Πολυτεχνείο και ανάρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα: «Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τις σχολές. Αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και καταστολή»
Αποφασιστικά έσπασαν στη πράξη την τρομοκρατία που καλλιεργείται αυτές τις μέρες από την κυβέρνηση με το κλείσιμο των σχολών οι φοιτητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα και ενόψει του εορτασμού της επετείου των 41 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.  
Στο χώρο του Πολυτεχνείου έφθασε νωρίς το απόγευμα η πορεία των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ενάντια στη κυβερνητική καταστολή με αφορμή την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, χθες, σε Νομική και Πολυτεχνείο.
Σε δελτίο τύπου του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σημειώνει:
«Πριν λίγη ώρα, φοιτητές από συλλόγους της Αθήνας έσπασαν το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που έχει κλιμακωθεί από την κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες. Μπήκαν στο κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων κρέμασαν πανό με σύνθημα "Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια, αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή". Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσει! Τώρα όλοι οι φοιτητές να μπουν στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που χτυπάει τις σπουδές μας και το μέλλον μας, ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που την συνοδεύει. Όλοι στον τριήμερο εορτασμό του πολυτεχνείου και τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τη Δευτέρα!». 
902.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας και να με διορθωσετε αν κανω λαθος αλλά νομιζω πως το ΜΑΣ κανει καπελωμα διοτι ολες οι γσ ειχαν δεχτει το πλαισιο των ΕΑΑΚ μια μερα πριν αρα δεν καταλαβαινω γιατι προσπαθει το ΜΑΣ να οικειοποιηθει την ολη κατασταση.

Ευχαριστω και αναμενω απαντηση.
Παυλος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση περιγράφεται η κίνηση του ΜΑΣ να μπει στο Πολυτεχνείο , κόντρα στην αστυνομοκρατία, και να αναρτήσει πανό.
Δεν είναι στη λογική του Μ.Α.Σ τα καπελώματα, οι πλαγιοδρομήσεις, οι υποχωρήσεις, ή η καπηλεία των συνθημάτων. άλλοι το κάνουν αυτό, Αν μπορείς ανάφερε συγκεκριμένα παραδείγματα σχολών για να απαντήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Για να γινω πιο κατανοητος σε τι αναφερομαι:

Λεει ο 902:
"Η πρόταση για κινητοποίηση κατατέθηκε από τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στα ΔΣ των Συλλόγων και ανταποκρίθηκε θετικά η συντριπτική πλειοψηφία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας. Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 5 μ.μ. με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια."

*επισης τα ιδια κ για θεσσαλονικη*

Ομως,
η προταση περασε απο γεν. συνελευσεις και δ.σ. απο πλαισια εαακ.....

Τα συλλαλητήρια ανα την Ελλάδα έγιναν μέσα από γενικές συνελεύσεις των συλλόγων οπου βγηκαν πλαισια εαακ. Την επόμενη μέρα το ΜΑΣ κατεβασε στα δσ των συλλογων ενα ψηφισμα που κατηγγειλε τον Φορτσακη και λοιπους πρυτανεις για τη σταση τους. Το οποιο υπερψιφηστηκε παντου απ ολους (πλην δαπ,πασπ) ως σωστο μεν, απλα γεννιεται η απορια τι νοημα ειχε αφου αυτό είχε ήδη αποφασιστεί από τις γ.σ.

Δεν μοιαζει με επικάλυψη;;;;

Ευχαριστω.Παυλος