Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Χαϊδάρι: Μειώσεις και απαλλαγές στα τροφεία των παιδικών σταθμών αποφάσισε η Δημοτική Αρχή


Σε μειώσεις και απαλλαγές στα τροφεία των παιδικών σταθμών προχώρησε η Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ στο Χαϊδάρι.
Η απόφαση για τα τροφεία διαμορφώθηκε ως εξής:
· Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες απαλλαγή.
·  Για εισόδημα μέχρι 25.000,00 ευρώ απαλλαγή.
·  Για εισόδημα 25.001,00 ευρώ μέχρι 35.000,00 ευρώ: Για το πρώτο παιδί μείωση 30%, για το δεύτερο παιδί 40%.
·  Για εισόδημα 35.001,00 ευρώ έως 45.000,00 ευρώ: Για το πρώτο παιδί μείωση 20%, για το δεύτερο παιδί 30%.
·  Για εισόδημα 45.001,00 ευρώ και άνω: Για το πρώτο παιδί μείωση 10%, για το δεύτερο παιδί 20%.

 Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή αναφέρει: «Tο πρόβλημα της κάλυψης των αναγκών στην προσχολική αγωγή εξακολουθεί να είναι οξυμένο και στο Χαϊδάρι.
Οι "πανηγυρισμοί" της κυβέρνησης με τη συναίνεση της ΚΕΔΕ, για την επιπλέον εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, που είναι ακόμα πιο μειωμένη από πέρσι, για τη φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δεν αλλάζουν την κατάσταση.
Καθώς συρρικνώνουν τις δημόσιες δομές για το παιδί αντί να τις διευρύνουν και να τις ενδυναμώσουν όπως απαιτείται.
Με τη λογική και την κατεύθυνση που είχαμε και το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τώρα ως Δημοτική Αρχή, της ελάφρυνσης της λαϊκής οικογένειας που σηκώνει αποκλειστικά τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωρήσαμε στην κατάργηση των τροφείων για τις οικογένειες που έχουν καθαρό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, καθώς και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες).
Τονίζουμε ότι αυτό δεν συνιστά συνολική λύση του προβλήματος, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε ως Δημοτική Αρχή, με τη συμπαράσταση των Χαϊδαριωτών, να απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει έκτακτη κρατική επιχορήγηση, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση και να καλυφθούν όλες οι πάγιες ανάγκες.

Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικούμε και να παλεύουμε για την πλήρη κατάργηση των τροφείων σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, που είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, αλλά και να μη βρεθεί ποτέ ξανά παιδί της λαϊκής οικογένειες εκτός βρεφονηπιακών σταθμών».  
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: