Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κώστας Πελετίδης: Γιατί δεν θα παραστώ στην εκδήλωση για τους παλαίμαχους πολεμιστές της Κορέας

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σε απάντηση της γραπτής πρόσκλησης του Πρέσβη της Κορέας στην αυριανή εκδήλωση στην Πάτρα, έστειλε την εξής επιστολή:
Κύριε Πρέσβη,
Σχετικά με την εκδήλωση που οργανώνετε για την απονομή μεταλλίων «σε όσους πολέμησαν για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας του Κορεατικού λαού», και μας καλείτε να συμμετέχουμε, θα θέλαμε να γνωρίζετε τις θέσεις μας.
Οι Έλληνες στρατιώτες δε στάλθηκαν στη Κορέα για να υπερασπιστούν «τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας». Στάλθηκαν για να προσφέρουν το δικό τους φόρο αίματος σε μία άδικη, ιμπεριαλιστική επέμβαση. Ο Κορεατικός λαός και ο κάθε λαός, μπορεί από μόνος του να λύσει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην κοινωνικοπολιτική ζωή του.
Την αποστολή του στρατού στην Κορέα, την πλήρωσε ο ελληνικός λαός με αίμα, στα πλαίσια της διαπλοκής της άρχουσας τάξης της Ελλάδας με τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της και της εμπλοκής της ακόμη και στους δικούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, στο όνομα της επιβολής της καπιταλιστικής ελευθερίας. Οι απώλειες του στρατού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήταν 183 νεκροί και 610 τραυματίες και οι απώλειες της αεροπορίας 12 νεκροί και 4 αεροσκάφη.
Η χώρα μας, δεμένη στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καλείται εδώ και δεκαετίες να πληρώνει - και με το αίμα της - και να συμμετάσχει σε πολεμικές περιπέτειες προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων ντόπιων και ξένων καπιταλιστικών δυνάμεων. Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, εκατοντάδες Έλληνες στρατιώτες στάλθηκαν σε ξένα χώματα όχι για να πολεμήσουν στο πλευρό αγωνιστών για ελευθερία και λαϊκή εξουσία, αλλά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Με βάση τα παραπάνω, εννοείτε ότι δε θα παραβρεθούμε στην εκδήλωση απονομής μεταλλίων, τη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014.
Πηγή:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: