Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ιδέες κλεμμένες ή αυτός είναι ο καπιταλισμός;

...και "πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις", να τα και τα νέα από τη Γαλλία. Τελικά ποιος κλέβει ποιον; Ο Λοβέρδος τους Γάλλους ή οι Γάλλοι το Λοβέρδο;
Πιο συγκεκριμένα η γαλική κυβέρνηση προτείνει κουπόνια φαγητού στους απλήρωτους νέους εκπαιδευτικούς, ο Λοβέρδος προτείνει...μόρια. 
Διαβάστε όμως καλύτερα την είδηση όπως δημοσιεύτηκε στον 902.gr

"Για ένα πιάτο φαΐ, κυριολεκτικά, θέλει να εργάζονται οι νέοι εκπαιδευτικοί η γαλλική κυβέρνηση!
Την αποδοχή κουπονιών φαγητού πρότεινε σαν λύση η γαλλική κυβέρνηση στους νέους εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων στην περιοχή τουΠαρισιού, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από την αρχή του έτους.
Συγκεκριμένα, οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι στα Δημοτικά Σχολεία του κέντρου και των περιχώρων του Παρισιού δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται τους τελευταίους 11 μήνες. Παράλληλα, λόγω των πρόσφατων αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, οι δάσκαλοι αυτοί παρακολουθούν σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, τα οποία μάλιστα αναγκάζονται να πληρώνουν απ' την τσέπη τους.
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλο εισόδημα εκτός των οφειλομένων μισθών τους. Κι ενώ αυτή είναι η κατάσταση, οι αρμόδιοι φορείς, σε απάντηση σε παράσταση διαμαρτυρίας των δασκάλων, που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, τους προτείνει είτε να πάρουν δάνειο ή να δεχθούν κουπόνια φαγητού, για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα με ανεπτυγμένη βιομηχανία, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές οικονομίες της Ευρώπης, στην οποία δεν έχουν εφαρμοστεί ούτε μνημόνια, ούτε μεσοπρόθεσμα."
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: