Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

H στάση των δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΠΑΓΝΗ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑ.Γ.Ν.Η        20/10/2014

Συνάδελφοι- σες,
Εδώ και ένα μήνα το ΠΑΜΕ κάλεσε συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 1/11 στις 12 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΓΝΗ κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος σε αυτό,τονίζοντας ότι αποφάσεις συμμετοχής έχουν ήδη πάρει 700 σωματεία και ο αριθμός των φορέων συνεχώς αυξάνεται. Στις αποφάσεις συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται και 19 σωματεία από το χώρο της υγείας.
Έτσι λοιπόν όταν τη Τρίτη 14/10, πραγματοποιήθηκε Γ.Σ των εργαζομένων στο νοσοκομείο μας,για να συζητηθούν τα ζητήματα της Υγείας και για να εμποδιστεί η διαδικασία της αξιολόγησης, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέλησε, όπως είχε δικαίωμα, να θέσει σε ψηφοφορία και να αποφασίσει η Γ.Σ, αν θα συμμετέχει ή όχι και το σωματείο μας στο συλλαλητήριο της 1/11. Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του σωματείου, με την ένθερμη υποστήριξη των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΝΔ , εμπόδισε τη διενέργεια της παραπάνω ψηφοφορίας, και έτσι δεν πάρθηκε καμία απόφαση.


Είναι συνηθισμένη τακτική από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια να εμποδίζουν κάθε προσπάθεια ριζοσπαστικοποίησης των διεκδικήσεων των εργαζομένων, μπλοκάροντας ψηφοφορίες όταν δεν είναι σίγουροι τι θα βγάλουν.
Φαίνεται κάποιοι ζήλεψαν τις μεθόδους τους. Σήμερα σε αυτή τη κατεύθυνση κινούνται και οι«αριστεροί» εκπρόσωποι στο ΔΣ. Κόπτονται για την ενότητα των εργαζομένων μόνο στις περιπτώσεις που μπορούν να ελέγξουν. Επιβεβαιώνουν ότι ο στόχος της «ενότητας» που παπαγαλίζουν είναι άλλοθι.
Την επομένη στις 15/10 στη συνεδρίαση του ΔΣ δεν μπορούσαν αυτές οι δυνάμεις να αποφύγουν την συζήτηση (είχε τεθεί σαν θέμα στη συνεδρίαση) ακούστηκαν επιχειρήματα που οι κυβερνήσεις, τα φερέφωνα τους ανέκαθεν ανέσυρα όταν κινητοποιούνταν οι εργαζόμενοι.
Ότι δηλαδή πρόκειται για κομματικό συλλαλητήριο που εξυπηρετεί, μικροκομματικούς στόχους ενόψει εκλογών, ότι εφόσον το ΠΑΜΕ δεν συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ δεν μπορούν να συμφωνήσουν κ.τ.λ.
Στα παραπάνω πρωτοστάτησαν ο πρόεδρος και η εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ένα της ΠΑΣΚΕ, βοηθούμενοι από τα υπόλοιπα μέλη του κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς να καταφέρουν όμως να ματαιώσουν την απόφαση συμμετοχής (υπήρξαν και εξαιρέσεις αφού λευκό ψήφισε ένα μέλος της παράταξης τους).
Η στάση αυτή και ιδιαίτερα των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ,πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους εργαζόμενους.
Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να καθηλώσουν τους εργαζόμενους, χαρακτηρίζο- ντας «κομματική» μια πανελλαδική κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν με αποφάσεις τους σχεδόν 700 μέχρι τώρα συνδικαλιστικές οργανώσει σε πανελλαδικό και τοπικά επίπεδο μέσα σε αυτές είναι (Σωματείο δασκάλων Ηρακλείου, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτη, Σύλλογος των μαγείρων κ.ά.) που εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τάχα καταγγέλλουν τον κομματισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, «εκδίδουν» πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για τους χιλιάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νεολαίους και γυναίκες που ετοιμάζουν τη μετάβασή τους στην Αθήνα, προκειμένου να διαδηλώσουν για τα δικαιώματα και τις τεράστιες ανάγκες εργαζόμενων και ανέργων.
-Αποδεικνύεται ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κόπτονται τάχα για την ενότητα στο κίνημα, τη θέλουν μόνο στο βαθμό που υπηρετεί τις στρατηγικές τους στοχεύσεις. Θέλουν μια ενότητα που θα χωρά παλιά και νέα στελέχη που διαγκωνίζονται να πάρουν θέση, που ράβουν κουστούμια για την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
-Θέλουν την ενότητα με αυτές τις ηγεσίες που είναι υπεύθυνες για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σε αυτή την ενότητα καλούν τους εργαζόμενους, να ξεχάσουν τα δεινά από την πολιτική της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ της ΕΕ.
Συνάδελφοι- σες,
Ας μας πουν λοιπόν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ πού διαφωνούν σε όλα αυτά που πρότεινε η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Το συλλαλητήριο που διοργανώνεται ενάντια: στην ανεργία, το ασφαλιστικό, τον ΕΝΦΙΑ, τα ζητήματα της υγείας, της αξιολόγησης, της παιδείας, της ιδιωτικοποίησης, τα ζητήματα δηλαδή που ταλανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια και κάθε εργαζόμενο. Αυτό το συλλαλητήριο είναι κομματικό, διασπαστικό;
Τα ζητήματα αυτά δεν πρέπει να διεκδικηθούν επειδή το ΠΑΜΕ παίρνει τη πρωτοβουλία;
Η στάση τους απέναντι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις ΓΣ αποτελεί κριτήριο τελικά τι
έννουν ενότητα, ταξικό κίνημα.
Οι εργαζόμενοι στη ΓΣ πρέπει να απαιτήσουν το ρόλο που τους ανήκει. Κανείς δεν είναι παρατηρητής! Έχει το δικαίωμα να μιλήσει αλλά και να καταθέσει προς ψήφιση οποιαδήποτε
πρόταση.
Δεν μπορούν οι παρατάξεις αυτές να κόπτονται δήθεν για τη συμμετοχή των εργαζομένων στις ΓΣ και στο τέλος να τους εμποδίζουν να εκφράσουν οργανωμένα τη θέληση τους απαξιώνοντας έτσι το ανώτατο όργανο του σωματείου. Αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν πραγματικά δυνατό σωματείο αν αυτό δεν εξυπηρετεί τη δική τους τακτική και πολιτική στο κίνημα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους  μέσα από Γενικές Συνελεύσεις.
Να εμποδίσουν τις λογικές του εκφυλισμού των διαδικασιών.
Να παλέψουν συντονισμένα μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Όλοι στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο 1 του Νοέμβρη στην Αθήνα


 Oι υπογραμμίσεις είναι δικές μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: