Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Μάρκος Σκούφαλος, Γιώργης Αμπατζής. Διώκονται για την πολιτική τους άποψη και δράση.

Ο Μάρκος Σκούφαλος  επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χίου, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και ο Γιώργης Αμπαζής, πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου διώκονται επειδή έκαναν το αυτονόητο, Υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζόμενων "ενάντια στη δράση και λειτουργία των λεγόμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ), οι οποίες δρουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ως νέες ΜΚΟ, υπονομεύουν ανοικτά με τη δράση τους τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς, συμβάλλουν στο γκρέμισμα της ασφάλισης στη δουλειά, στην ιδιωτικοποίηση των όποιων εναπομεινάντων κοινωνικών δομών και παροχών που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια, όπως παιδικοί σταθμοί κ.ά." όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τ.Ε Χίου του ΚΚΕ."
Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.
Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις:

 Ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ 
«Πρόκειται προφανώς για δίωξη πολιτική και φίμωση της θέσης του ΚΚΕ και των εκλεγμένων συνδικαλιστών του, ενέργεια που ανοίγει την όρεξη και για γενικότερες διώξεις όσων αγωνίζονται με το ταξικό κίνημα, μαζί με τους κομμουνιστές, το λαό.
Οι σύντροφοι που επέλεξε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να επιτεθεί, έδρασαν και εξέφρασαν τη θέση του ΚΚΕ, τη θέση συνδικάτων στα οποία και ανήκουν, ενάντια στη δράση και λειτουργία των λεγόμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ), οι οποίες δρουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ως νέες ΜΚΟ, υπονομεύουν ανοικτά με τη δράση τους τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς, συμβάλλουν στο γκρέμισμα της ασφάλισης στη δουλειά, στην ιδιωτικοποίηση των όποιων εναπομεινάντων κοινωνικών δομών και παροχών που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια, όπως παιδικοί σταθμοί κ.ά.
Στη Χίο, η ΚοινΣΕπ «ΑΚΜΗ» προσπάθησε  να υπογράψει σειρά συμβάσεων με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με απ' ευθείας ανάθεση, χωρίς επιτυχία λόγω και της πίεσης που άσκησε η "Λαϊκή Συσπείρωση",η οποία οδήγησε συνολικά στο να μην προχωρήσουν αυτές οι συμβάσεις που έβλαπταν το συμφέρον των λαϊκών οικογενειών.
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική δίωξη, που στόχο έχει να βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της γνώμης που συγκρούεται με την κυρίαρχη πολιτική. Στόχο έχει το ίδιο το ταξικό κίνημα που προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πιο αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος.
Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη, στους συντρόφους που δικάζονται και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο λαό του νησιού ότι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των αγώνων, είναι κακός οιωνός για τους λαϊκούς αγώνες γενικότερα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την προσπάθεια που σήμερα κάνει η κυβέρνηση για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στα σωματεία.
Βεβαιώνουμε τους όποιους θιασώτες της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής ότι οι στόχοι αυτοί θα πέσουν στο κενό. Όχι μόνο δεν πρόκειται να μας γονατίσουν αλλά οι όποιες δυσκολίες μας ατσαλώνουν ακόμα περισσότερο. Το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού θα λάμψει και θα γίνει νόμος.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική πολιτική δίωξη και να αθωωθούν όσοι δικάζονται».
ANAKOINΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
Tο ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης»,  το ΔΣ  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» συμπαστέκονται  στoυς συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου,  Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή  Πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου,  που διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.
Στις ανακοινώσεις τους οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών σημειώνουν:
Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φθάνει στο σημείο να απαιτεί με αγωγή 70.000 ευρώ από τον καθένα από τους δυο συνδικαλιστές, με δίκη που εκκρεμεί στις 8 Οκτώβρη 2014, συμπεριλαμβανομένου και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πολίτης» κ. Κατσαράκη τον οποίο εγκαλεί για τους ίδιους λόγους.
Οι δυο συνδικαλιστές δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: