Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

H χυδαία παραποίηση της ιστορίας της Αντίστασης 1940-1944 στα βιβλία της Δ'Δημοτικού

Αυτό που βλέπετε και διαβάζετε είναι κείμενο στο βιβλίο της Ελληνικής  Γλώσσας της Δ΄Δημοτικού.
Όπως βλέπετε η αντίσταση είναι κάτι αόριστο, κάτι θολό που γινόταν από κάποιους Έλληνες πατριώτες, με δική τους πρωτοβουλία , χωρίς κάποια καθοδήγηση, κάποια οργάνωση. Κάποιοι έγραφαν συνθήματα στους τοίχους, έριχναν προκηρύξεις,... το όνομα ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ  εξαφανισμένο. Φυσικά έδιναν λόγο πάντα με ασύρματο στους συμμάχους, στη Μέση Ανατολή. Η λέξη φασίστας -φασισμός , ναζί-ναζισμός, απουσιάζει. Τυχαία; Δε νομίζω. Δεν πρέπει τα παιδιά να ακούσουν αυτή τη λέξη, ούτε να τη συνδέσουν με πρόσωπα και καταστάσεις , για να έρθει ο κάθε ναζί χρυσαυγίτης να ψαρέψει νεανικές συνειδήσεις σε θολά ανιστόρητα νερά.
Μιλάμε δηλαδή για μια απολύτως χυδαία παραποίηση της ιστορίας. Από τη μεριά τους είναι πολύ λογικό γιατί αν αναφερθεί το όνομα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ θα πρέπει ανανγκαστικά να ειπωθεί ποιος το οργάνωσε όλο αυτό και τότε θα ακουστεί το όνομα Κ.Κ.Ε.
Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της τάξης τους. Οι δάσκαλοι όμως τι συμφέρον έχουν να αναπαράγουν τις γνωστές μεγαλοϊδεατικές , φασιστικές , μεταξικές μπούρδες;  Ευτυχώς αρκετοί σπάνε τη σιωπή και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Είναι ανάγκη να αποκαλύψουμε την αλήθεια στα παιδιά, πως τους αγωνιστές δεν τους έλεγαν απλά αντίσταση, όπως αναφέρετε στο τέλος του κειμένου. Τους έλεγαν ΕΑΜίτες, ΕΛΑΣίτες, ΕΠΟΝίτες...
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ.... ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....


Δεν υπάρχουν σχόλια: