Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικός, επειδή δικαιολόγησε απουσίες μαθητών με σοβαρά προβλήματα υγείαςΣε συναγερμό καλεί τους εκπαιδευτικούς η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή την απόφαση δικαστηρίου, με την οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά, επειδή, ως Προϊστάμενος τότε του αντίστοιχου Γραφείου, είχε δεχτεί την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο Προϊστάμενος τότε του Γραφείου και 40 εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών, δέχτηκαν μήνυση από τον πρώην διευθυντή του σχολείου, για την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών. Μάλιστα, οι 41 εκπαιδευτικοί πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί από το δικαστήριο!
Όπως τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών στην ανακοίνωσή της: «Αυτή είναι η δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη! Να καταδικάζει εκπαιδευτικούς που στάθηκαν δίπλα σε μαθητές, αλλά να βγάζει νόμιμο το χαράτσι της ΔΕΗ! Να νομιμοποιεί το Μνημόνιο, αλλά να βγάζει παράνομες τις απεργίες, να καταδικάζει όσους αγωνίζονται κόντρα στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-Ε.Ε.-Τρόικας.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προειδοποίησαν από την πρώτη στιγμή για το πού στοχεύει το νέο πειθαρχικό δίκαιο! Δεν έχουν στο νου τους να ξεμπερδεύουν με όσους αποκαλούν "επίορκους".
Στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων. Θέλουν τον εκπαιδευτικό να φοβάται να διδάξει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια, να φοβάται να πράξει το παιδαγωγικό του καθήκον απέναντι στα παιδιά του λαού, να φοβάται να πάει κόντρα στους αντιδραστικούς νόμους, στα αντιδραστικά αναλυτικά προγράμματα κλπ…
Διαμορφώνουν ένα αστικό κράτος πιο αντιλαϊκό, πιο συγκεντρωτικό, πιο αυταρχικό, πιο άμεσα υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου.
Θέλουν, με άλλα λόγια, εκπαιδευτικούς με σκυμμένο το κεφάλι και μαθητές αμόρφωτους, για να δουλεύουν αύριο "ήλιο με ήλιο", χωρίς δικαιώματα!
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν στις 19/12/2012 (ημέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας) δυναμική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης.
Το ΠΑΜΕ έφερε το θέμα και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (17/12/2012). Πρότεινε:
Α) την άμεση πραγματοποίηση κινητοποίησης της ΟΛΜΕ, από κοινού με τις πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 21/12/2012.
Β) την πραγματοποίηση απεργίας αρχικά στο νομό Πέλλας, αμέσως μετά τις γιορτές, με προοπτική κλιμάκωσης. Αντίστοιχη απόφαση ενάντια στις απολύσεις και στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από νομό σε νομό, έχει λάβει και η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ενώ δέχτηκε ομόφωνα τις προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΜΕ, τελικά δεν πραγματοποίησε την κινητοποίηση στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας».
902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: