Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Εκδηλωση Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας



Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καλεί το λαό και τη νεολαία σε αγωνιστική δράση για άμεση καταδίκη του Ιμπεριαλιστικού πολέμου που ετοιμάζουν ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε. και άλλοι πρόθυμοι σύμμαχοί τους στη γειτονιά μας, στη Μ. Ανατολή.
     Τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή, μεγάλη κινητικότητα στη βάση της Σούδας (Κρήτη), πληθαίνουν τα στρατιωτικά γυμνάσια όπως π.χ. αυτά της χώρας μας σε στενή συνεργασία με το Ισραήλ σε γη, αέρα και θάλασσα. Ο λαός μας εκτός από την καθημερινή μάχη για μισθό, σύνταξη, εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα κοινωνικά ζητήματα έχει χρέος να αγωνιστεί ενάντια στην ελληνική συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο, στο αιματοκύλισμα που απειλεί την περιοχή μας.

     Να μην αναφερθούν οι τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες που απαιτεί η συμμετοχή της χώρας μας σε διάφορες εκστρατείες και επιχειρήσεις. Αρκεί μόνο τελείως ενδεικτικά το κόστος της συμμετοχής μας σε ξένες αποστολές: 1 εκατομμ. Ευρώ την ημέρα.
     Η Καπιταλιστική κρίση τροφοδοτεί και δυναμώνει  τους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πηγών και δρόμων ενέργειας του ορυκτού πλούτου, των θαλάσσιων οδών. Τροφοδοτεί και δυναμώνει τους ανταγωνισμούς για την κατάκτηση νέων αγορών και μεγαλύτερης κερδοφορίας των καπιταλιστών.
     Ο Ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής τους με άλλα βίαια μέσα. Αυτοί που κάνουν πόλεμο στο εσωτερικό σε βάρος των ανθρώπων του μόχθου, προετοιμάζονται για τη συμμετοχή της χώρας μας σε νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε βάρος άλλων λαών της περιοχής.
     Η Ιστορία αλλά και οι εξελίξεις δείχνουν ότι πόλεμος και οικονομική καπιταλιστική κρίση, κρίση και πόλεμος είναι οι δύο όψεις του ίδιου εφιάλτη.
     Είναι σύμφυτα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Καμμία αναμονή και ανοχή! Κανείς συμβιβασμός με τη βαρβαρότητα! Να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
     Κίνημα Ειρήνης και ταξικό εργατικό κίνημα κοινή δράση εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής, του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτόν.
     Αποτελεί πρόκληση για τους λαούς να βραβεύεται με «Νόμπελ Ειρήνης» ή λυκοσυμμαχία των Ευρωπαϊκών Οικονομικών μονοπωλίων ή Ε.Ε.
     Σε ποια Ένωση δίνεται το βραβείο;  Σ’ αυτή που στρατιωτικοποιείται κάθε μέρα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια; Στη πιστή σύμμαχο του ΝΑΤΟ που μαζί διαμελίζουν χώρες και λαούς; Ποιοι αιματοκύλησαν την γειτονική μας Γιουγκοσλαβία στο όνομα της Ειρήνης; Ποιοι επεμβαίνουν στρατιωτικά όπου γής αιματοκυλώντας λαούς στο όνομα της Δημοκρατίας και της Ειρήνης;
     Στην Ευρωπαϊκή Ένωση που με τις πολιτικές της εξαθλιώνει τους άλλοτε περήφανους λαούς της; Στην Ένωση των εκατομμυρίων ανέργων και εργαζόμενων χωρίς δικαιώματα; Είναι περήφανοι οι σύγχρονοι «Νομπελίστες»;
     Αυτή η βράβευση προαναγγέλλει  ένταση της Ενωσιακής Ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας αλλά και ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των λαών.    
     Η απάντηση των λαών; Ένταση του Αντιιμπεριαλιστικού Αγώνα, παράλληλα με τους εργατικούς αγώνες και απαιτούμε:
-Όχι σε κάθε Ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον λαών της
  περιοχής μας και όχι μόνο.
-Καμμία συμμετοχή της χώρας μας.
-Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται
  ακόμα εκτός συνόρων (υπάρχουν σε 12 χώρες) σε αποστολές που
  δεν αφορούν την άμυνα της χώρας μας.
-Διακοπή κάθε στήριξης ή διευκόλυνσης της Ιμπεριαλιστικής
  πολεμικής μηχανής.

Υ.Γ. Μεταξύ καφέ και ποτού θα συζητήσουμε δημιουργικά και θα κλείσουμε τη βραδιά ψυχαγωγούμενοι ειρηνικά με μουσικό σχήμα της πόλης.

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα που απασχολούν την κοινωνία καλείσθε να τα ακούσετε, να τα συζητήσετε, να εκφράσετε θέση και γνώμη. Ελάτε ακόμη με τις προτάσεις σας τη ΔΕΥΤΕΡΑ  17-12-2012 στις  7 μ.μ. στο ΚΑΦΕ POSTO  επί της οδού Σιδηράς Μεραρχίας (απέναντι από το άγαλμα Καποδίστρια), στο Ναύπλιο.


                              ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: