Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Κινητοποίηση από την Επιτροπή Ανέργων ΙΚΑ Αργολίδας




Την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους, απαίτησαν άνεργοι της πόλης σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ Ναυπλίου
  Την παράσταση οργάνωσαν η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Ανέργων Αργολίδας, η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ , το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Σωματείο Τεχνητών Οικοδόμων Ναυπλίου.
       Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε σε ασφαλισμένους, μεταξύ άλλων αναφέρουν:      
«Τα κυβερνητικά επιτελεία επιδίδονται σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού των ανέργων, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, λίγο πριν τις οριστικές αποφάσεις για το γδάρσιμο, και φορολογικά, των λαϊκών οικογενειών.
   Η πάλη για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών, όλων των εργαζομένων μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.  Γιατί όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, η τρικομματική συγκυβέρνηση θα αξιοποιεί την ανεργία ως όπλο για να σαρώσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης.
    Η πρόταση μας είναι να αποτινάξουμε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, να οργανωθούμε, να συντονιστούμε με ανέργους και εργαζόμενους,με αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, γυναίκες και τη νεολαία, ώστε να δώσουμε δυναμική απάντηση σε αυτούς που μας στερούν τα στοιχειώδη για να ζήσουμε. Δεν θα γίνουμε μοχλός πίεσης για να μειώσουν τα μεροκάματα στις οικογένειες μας, στους φίλους και γνωστούς μας.
   Οι συνεχείς απολύσεις είναι μόνο ένα μέρος της ενιαίας επίθεσης που δεχόμαστε.


Απέναντι στην εξαθλίωση και στην φτώχεια του λαού, που επιβάλλουν
έχουμε μόνο μια επιλογή.
Οργάνωση του αγώνα για κανέναν άνεργο ανασφάλιστο.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους άνεργους και τους εργαζόμενους.

Μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία, Ιδ. Υπαλλήλων Αργολίδας και Τεχν. Οικοδόμων Ναυπλίου, να υψώσουμε λαϊκό τείχος προστασίας για κάθε λαϊκό νοικοκυριό που θα του στερείται  η υγεία- πρόνοια.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε, να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε:

·        Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους άνεργους τώρα
·        Επίδομα ανεργίας μέχρι να βρούμε δουλειά
·        Να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις. Διεκδίκηση προνοιακών παροχών ,βιβλιαρίου υγείας για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
·        Πάγωμα των δανείων και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κατοικίας, αγροκτήματος.
·        Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής ρεύματος, νερού και τηλεπικοινωνιών.
·        Δικαίωμα επιδότησης ενοικίου και θέρμανσης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο 100% του ύψους του ενοικίου κατά το διάστημα της ανεργίας
·        Καμία αύξηση του ορίου ενσήμων που χρειάζεται για να βγούμε στη σύνταξη. Να αναγνωρίζεται, χωρίς καμιά επιβάρυνση το διάστημα ανεργίας ως συντάξιμος χρόνος.
·        Κατάργηση όλων των διοδίων και δωρεάν μεταφορές για άνεργους, μαθητές, συνταξιούχους
·        Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και των ανέργων

ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ. ΝΑ ΜΗΝ
ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ!!  »

Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ  -  Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας -
Σωματείο τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου-Επιτροπή Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια: