Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Aπεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Αργολίδας στη ΔΟΥ Ναυπλίου





Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη το ΠΑΜΕ Αργολίδας στην ΔΟΥ Ναυπλίου με αφορμή το νέο φορολογικό της συγκυβέρνησης. Ομιλήτρια ήταν η Ανθή Γεωργακοπούλου, στέλεχος του ΠΑΜΕ που μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Προκαλούν τον λαό, όταν μιλούν για δίκαιο φορολογικό σύστημα. Τα φορολογικά τους συστήματα είναι άδικα γιατί μοιράζουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε, στο κεφάλαιο.

Με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προχωράει σε νέα μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ διατηρεί την φοροασυλία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή διευρύνει την επιδρομή νέων φόρων εναντίον των μισθωτών και των συνταξιούχων. Καταργεί το αφορολόγητο όριο , μειώνει τον αριθμό των φορολογικών κλιμάκων, καταργεί τις εκπτώσεις φόρου από ένα σωρό δαπάνες και θεωρεί τεκμήριο τα παιδιά.

Στα θύματα της νέας φοροεπιδρομής προστίθενται οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες που φορολογούνται από το 1ο Ευρώ.

Στους ωφελημένους από το νομοσχέδιο, εκτός από τους κεφαλαιοκράτες, είναι και αυτοί με ψηλά εισοδήματα και από διάφορες πηγές.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα, πρέπει να βάλει εμπόδια στα νέα μέτρα, και να διεκδικήσει:

-          Απαλλαγή των ανέργων από την φορολογία

-          Αύξηση του αφορολόγητου στις 20000-€ ατομικά, 40000 € για το ζευγάρι και 5000 € για κάθε παιδί

-          Να επωμιστεί τα φορολογικά βάρη το μεγάλο κεφάλαιο με φορολόγηση 45%  όλων των κερδών του

-          Κατάργηση όλων των χαρατσιών, των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό και στο νερό



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: