Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

To ψέμα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (στη ΔΟΕ) έχει κοντά ποδάρια!!!

Eπανερχόμαστε στο γεγονός ότι, στη συνάντηση 17/2 των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με τον Υπ. Παιδείας κ. Φίλη, ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ εξαπέλυσε λεκτική επίθεση, στην εκπρόσωπο των 450 απολυμένων εργαζόμενων στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.
Τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα. Η συναδέλφισσα μπήκε στην αίθουσα της συνάντησης και περίμενε υπομονετικά. Λίγο πριν κλείσει ο Υπουργός, έβαλε το πρόβλημα της επικείμενης ανεργίας για τους 450 εργαζόμενους στο πρόγραμμα αυτό. Η συναδέλφισσα έκανε το «έγκλημα» να ευχαριστήσει το ΠΑΜΕ για τη στήριξή του στην αρχή της ομιλίας της και αυτό προκάλεσε τη μήνι... του εκπροσώπου των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ! Το να επιτίθεσαι σε απολυόμενους μπροστά στον εργοδότη που τους απολύει είναι αθλιότητα. Αν ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είχε πρόβλημα με τη στάση μας ή ήθελε να θέσει το όποιο διαδικαστικό ζήτημα, θα μπορούσε να το βάλει στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και όχι να δώσει εξετάσεις μπροστά στον Υπουργό!!

Σε σχόλιό μας για τα παραπάνω, επιχείρησαν να απαντήσουν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με δήλωση των εκπροσώπων τους στο Δ.Σ. της ΔΟΕ βγάζοντας προς τα έξω όλο το αντι-ΠΑΜΕ μένος που τους διακατέχει! Αφού καταναλώθηκαν σε διάφορα διαδικαστικά, ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία τους κι άλλα τέτοια, έκαναν μια νέα αυτή τη φορά επίθεση σε άλλους αγωνιζόμενους εργαζόμενους ενάντια στο ασφαλιστικό, όπως στους φτωχομεσαίους αγρότες με χαρακτηρισμούς του τύπου «συνδιαλέγονται με Υπουργούς για να οργανώσουν την πορεία και την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, ζητούν διάλογο με τον Πρωθυπουργό…». Αμφισβήτησαν ακόμα και το δικαίωμα των εκπροσώπων του γονεϊκού κινήματος να παραβρεθούν στη συνάντηση (!) κάτι που πάντα ήταν απ' όλους αιτούμενο. Αλήθεια ποιόν βοηθάνε τελικά αυτές οι επιθέσεις; Συμβάλλουν στην ανάγκη που υπάρχει σήμερα να δυναμώσει και να κλιμακωθεί ο αγώνας απέναντι στην κυβέρνηση και τη Ε.Ε. για να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος για ασφαλιστικό;
Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ όμως στο κείμενο τους, έφτασαν να γράψουν και ψέματα, που δυστυχώς γι' αυτούς μπορούν να αποδειχτούν και από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
 Έγραψαν συγκεκριμένα ότι η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ που προηγήθηκε στις 16/2 «αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση να πάρουν  μέρος στη συνάντηση με  την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκπρόσωποι των δασκάλων και των γονέων του 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, το οποίο σύμφωνα με ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «Αθηνά» οδηγείται σε κλείσιμο» (ακριβές απόσπασμα της γραπτής τους δήλωσης)
Η πραγματικότητα είναι ότι τέτοιο αίτημα δεν ήρθε ποτέ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ κι αυτό προκύπτει και από τα πρακτικά τα οποία ζητάμε να απομαγνητοφωνηθούν και να δημοσιευτούν!
Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ μετέφερε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ το αίτημα του προέδρου του Συλλόγου «Αθηνά», ως αίτημα των 5 Συλλόγων που πριν λίγες μέρες είχαν κάνει παράσταση στο νέο Δ/ντή Εκπαίδευσης Α Αθήνας, να παραβρεθεί/ούν εκπρόσωπος/οι των Συλλόγων αυτών στη συνάντηση με τον Υπουργό για να μεταφέρουν οι ίδιοι τα προβλήματα που έθεσαν και στο νέο Δ/ντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.
Το αίτημα που μετέφερε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ  το απέρριψε αμέσως το προεδρείο του ΔΣ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) αλλά και κανείς άλλος δεν το στήριξε. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ απάντησαν δια της απόλυτης ...σιωπής!!!
Από πού λοιπόν προκύπτει ότι η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ αρνήθηκε να έρθουν στη συνάντηση εκπρόσωποι των συναδέλφων και των γονιών του 35ου σχολείου;
Είπαμε όμως, κάποιοι έχουν γίνει μάστορες στα ψέματα!
Αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων όσους έχουν επιλέξει να παίζουν σε  διπλά συστημικά ταμπλώ (καιροσκόποι λέγονται). Και με τον (κυβερνητικό πλέον) ΣΥΡΙΖΑ (σε ψηφοδέλτια, συντονισμούς...) και με το «κίνημα», ουρά πάντα των συμβιβασμένων πλειοψηφιών!
Οι εργαζόμενοι στο δρόμο του κοινού ταξικού αγώνα, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας, όλοι μαζί, εργάτες και υπάλληλοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νεολαία, μέσα από τα σωματεία μας και τις οργανώσεις του κινήματος, έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να ανατρέψουμε αντιλαϊκές πολιτικές, μπορούμε ν΄ ανοίξουμε δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Πηγή: ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: