Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αποκλεισμός του δρόμου από τους αγρότες στη Δαλαμανάρα Αργολίδας



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ
Το μπλόκο Δαλαμανάρας , πραγματοποίησε συνέλευση με τους αγρότες του μπλόκου, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του. Έγινε απολογισμός της δράσης μας, αφού κλείσαμε ήδη 1 μήνα στο δρόμο, εκτιμήσαμε τις εξελίξεις, τις διαθέσεις μας και την στάση της κυβέρνησης.
Η συνέλευση έγινε κάτω από το κλίμα του μεγαλειώδες συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, που συμμετείχαμε μαζικά και από τον μπλόκο μας. Έδειξε και ο λαός της Αθήνας, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματά μας. Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε στα εργατικά σωματεία που διαδήλωσαν τις δυο μέρες μαζί μας. Πήρε σάρκα και οστά το σύνθημα <εργατιά-αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά>.
Δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με την στάση κάποιων μπλόκων, που ενώ διαδηλώναμε στη Αθήνα, ετοίμαζαν συνάντηση και διάλογο με την Κυβέρνηση. Για άλλη μια φορά, πήραν τον ρόλο του λαγού, με σκοπό την διάσπαση του αγώνα, τρίβοντας τα χέρια τους η κυβέρνηση και οι μεγαλοαγρότες. Τέτοιους έχουμε και στον νομό μας, που βάλανε φαρδιά πλατειά την υπογραφή τους.

Δεν συμφωνούμε στα αιτήματα που απέστειλαν τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου. Ξεκαθαρίζουμε ότι το μητρώο αγροτών αποτελεί εργαλείο ώστε να φύγουν από την μέση οι μικρομεσαίοι αγρότες, που αναγκάζονται να κάνουν και κάποια μεροκάματα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.
Συμμετέχουμε στις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στα 5 αιτήματα που διαμορφώθηκαν από 70 τα μπλόκα στην τελευταία σύσκεψη στη Νίκαια. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για συντονισμό των μπλόκων της Πελοποννήσου, που δεν συμφωνούν να πάμε σε διάλογο – απάτη. Παλεύουμε τα αιτήματα που είναι προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς.
- Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.
- Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.
- Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
- Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
- Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Σε αυτά τα αιτήματα, καλούμε την κυβέρνηση να μας απαντήσει. Να δείξει ότι τα ενστερνίζεται για να πάμε σε διάλογο.
Αυξάνουμε κι άλλο την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση , με πιο μεγάλο πείσμα και ενθουσιασμό.

Αποφασίσαμε :
- Κλείσιμο της ΕΟ Άργους –Ναυπλίου, την Τετάρτη 5 -9 μμ
- Περιοδείες στα χωριά με μηχανοκίνητα πορεία, την Πέμπτη 18-2
- Προετοιμασία για Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων

















Δεν υπάρχουν σχόλια: