Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

To τελευταίο ρεπορτάζ για το σ.Γιώργο Αντωνίου.

Πολύς κόσμος βρέθηκε στο χώρο έξω από το πνευματικό κέντρο των Λευκακίων του Δήμου Ναυπλίου. Έφτασαν εκεί για να παραβρεθούν στην πολιτική κηδεία του σ. Γιώργου Αντωνίου. Με ομιλίες  τον αποχαιρέτησαν ο Νίκος Γόντικας  μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου, ο  συνάδελφος του δημοσιογράφος Κώστας Τασόπουλος και το μέλος της Επιτρποπής Ειρήνης Αργολίδας, Γιώργος Πινάτσης
Μεγάλο πλήθος   τον ξεπροβόδισε  στο τελευταίο του ταξίδι γιατί απλά ήταν αγαπητός στον κόσμο, στο λαό τον οποίο υπηρέτησε σε όλη τη ζωή του. Ο Γιώργος Αντωνίου στάθηκε πραγματικός κομμουνιστής ως το τέλος. Όλες του οι ικανότητες και αρετές, όλη του η ζωτικότητα και η δράση  ήταν στην υπηρεσία του  εργαζόμενου για τα συμφέροντα του οποίου αγωνίστηκε με αυταπάρνηση.
΄Ηταν μοναδικός σε αυτό που έκανε, με τεράστια προσφορά στο λαϊκό κίνημα της περιοχής. Με την κάμερα του ήταν πάντα εκεί που έπρεπε, συμβάλλοντας έτσι στο να μην  περάσει τίποτα απαρατήρητο, για να πληροφορείται ο εργαζόμενος και την παραμικρή κινητοποίηση που γινόταν στην Αργολίδα. 
Το έργο του θα μείνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές οι οποίες χάρη στο Γιώργο θα μάθουν, θα γνωρίσουν, θα μελετήσουν τους αγώνες, σε όλα τα επίπεδα, του λαού της περιοχής. 
Χάρη σ΄αυτόν όλες οι παραδόσεις , τα ήθη και έθιμα , οι καημοί και αγωνίες των ανθρώπων του μόχθου θα μείνουν παρακαταθήκη  γνώσης και αγώνα.
Δυστυχώς σ.Γιώργο δε θα κάνεις τα καλύτερα ρεπορτάζ για το οποία  αγωνίστηκες και έδωσες τη ζωή  σου. Δε θα καταγράψεις με την κάμερά σου τις νίκες που έρχονται.
Θα σε θυμόμαστε και θα μας λείπεις πάντα. 
Στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝΕΜΟ θα λείψεις και για έναν ακόμη λόγο. Δε θα έχει την πολυτέλεια να ανεβάζει τα βίντεο και τα ρεπορτάζ σου που του έστελνες. Ούτε θα έχει τη χαρά να ακούει τις παρατηρήσεις σου και τις συμβουλές σου για τις παραλείψεις ή τις αστοχίες του.









Δεν υπάρχουν σχόλια: