Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ποινικοποιούν το συνδικαλισμό - Προσπαθούν να μας φιμώσουν

Συνάδελφοι,
δίκαια είχε χαρακτηρίσει ο εκλιπών συνάδελφος Νίκος Αντώνακος την διοίκηση της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, που μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει και ιδιαίτερα, ως επικίνδυνη. Αυτό φαίνεται σήμερα που προσπαθεί να φιμώσει και να τρομοκρατήσει κάθε φωνή του οπτικοακουστικού χώρου που αντιστέκεται στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στην αντιλαϊκή πολιτική.
Ο συνάδελφος μας, εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής  Ενότητας  Σκηνοθετών» (ΔΕΣ) στο Δ.Σ. της Ε.Ε.Σ. Γιώργος Μπακόλας, θα βρεθεί ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς!
Αυτό που ουσιαστικά η διοίκηση της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών βαφτίζει  ανάρμοστη συμπεριφορά, είναι το να επιμένεις να μαζευτεί το ΔΣ της ΕΕΣ για να πάρει απόφαση για γενική συνέλευση και καθαρή θέση εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ. Αντίθετα δεν θεωρείται ανάρμοστη,  από την πλειοψηφία του ΔΣ, η απάντηση προς της έκκληση του εκλεγμένου της ΔΕΣ από άλλο μέλος της διοίκηση της ΕΕΣ,  ότι «δεν  θα κάνεις ποτέ ταινία ξανά» !!! 
Τα παραπάνω εξελίσσονται στον απόηχο του πολιτικού ξεμπροστιάσματος της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΕΣ η οποία ενοχλήθηκε σφόδρα από τη δράση της ΔΕΣ, που αποκάλυψε  ότι η σημερνή διοίκηση συμπλέει με τις κυβερνητικές αποφάσεις, με αφορμή την υπόθεση του κλεισίματος της ΕΡΤ.
Όσο η πολιτική κατάσταση οξύνεται , το συνδικαλιστικό όργανο των σκηνοθετών θα πρέπει να παίρνει θέση.  Και να που τοποθετήθηκε με ένα κείμενο (των δέκα σημείων) που από τη μια μίλαγε για «συμπαράσταση» και από την άλλη «για επαναπρόσληψη των "άξιων εργαζομένων", νομιμοποιώντας έτσι τις απολύσεις και το κλείσιμο της ΕΡΤ, αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα, πράγμα το οποίο θα κηλιδώνει την ιστορία της Εταιρίας σαν ανεξίτηλο στίγμα αντίστοιχο με τις μαύρες οθόνες της ΕΡΤ.
Οι κύριοι και κυρίες των δέκα σημείων, αντί να πάρουν τις ευθύνες τους, αντί να πρωτοστατήσουν στον αγώνα, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και προσπαθούν να φιμώσουν όποια φωνή αντιστέκεται. Ο φόβος και ο πανικός τους δεν κρύβονται. Έφεραν ακόμα και προβοκάτορα που επιτέθηκε και  προπηλάκισε  το μέλος του ΔΣ από τη ΔΕΣ όπως  και άλλους συναδέλφους .
Όσοι πιστεύουν ότι θα περάσουν τέτοιου είδους απειλές, κάνουν λάθος. Οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες και δε μας δίνουν το δικαίωμα να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Αντίθετα μας ενώνουν σε μια γροθιά. Μάλλον θα χρειαστεί να μας περάσουν όλους από πειθαρχικό. Αν η σιωπή και η φίμωση, την ώρα μάλιστα του κρίσιμου αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, είναι για αυτούς αρμόζουσες, τότε ας μας χαρακτηρίσουν όλους ανάρμοστους ! Θα είμαστε απειθάρχητοι απέναντι σε αντιδημοκρατικές εκτροπές που κηλιδώνουν ανεξίτηλα την αγωνιστική ιστορία της ΕΕΣ. Στην εκτροπή τους απαντάμε με αγώνα ανατροπής, στη συνενοχή τους με τη συνοχή μας.
Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα για να μην περάσουν τα σχέδια συνδικαλιστικής φίμωσης.
Για την ιστορία στο ΔΣ που διεξήχθηκε την Παρασκευή 28/6 από τους οκτώ παρόντες έξι ήταν υπέρ της παραπομπής στο Πειθαρχικό, κατά ψήφισαν δύο (Γιώργος Μπακόλας, Φωτεινή Κοτρώτση) και απών 1ο συνάδελφος Τάκης Σπυριδάκης που ήταν εκτός Ελλάδας που με κείμενο του δήλωσε την στήριξή του στο Γιώργο  Μπακόλα .

Επικοινωνία: film_des@yahoo.gr
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: