Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

«Ανέκδοτα» και επιβεβαιώσεις

Το ξινό του χιούμορ και τον μπόλικο αντικομμουνισμό του (δοκιμασμένος άλλωστε...) είπε να επιστρατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑίος ευρωβουλευτής Κούλογλου, για να απαντήσει σε σχόλιο του «Ριζοσπάστη» για την ημερίδα που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες, για να προβάλει τη «βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη ως ηγετικό παράγοντα της ανάπτυξης και της απασχόλησης».
Πέρα, πάντως, από ένα παραλήρημα για το... σύμφωνο συμβίωσης, το ρεμπέτικο, το δικτάτορα Μεταξά και τις ΗΠΑ με τις οποίες συντάσσεται - λέει - το «ιερατείο του Περισσού», με στόχο να αποδείξει τάχα πόσο «οπισθοδρομικές» είναι οι θέσεις του ΚΚΕ, μάλλον δεν κατάλαβε ότι απλά επιβεβαίωσε το σχόλιό μας,που έλεγε ότι «η κυβέρνησή του βάζει ταφόπλακα στη φτωχομεσαία αγροτιά κι ο Κούλογλου της ανοίγει... νέους παραγωγικούς ορίζοντες με την καλλιέργεια κάνναβης, πλασάροντας τη ναρκω-κουλτούρα και την έξυπνη νομιμοποίηση των "μαλακών" ναρκωτικών σαν παράγοντα ανάπτυξης. Εχοντας στο μυαλό του προφανώς και τους σχετικούς επιχειρηματικούς ομίλους που ορέγονται νέα πεδία κερδοφορίας».

***
Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑίος ευρωβουλευτής;
Οτι«η κλωστική ή βιομηχανική κάνναβη έχει ελάχιστη περιεκτικότητα από την ψυχοδραστική ουσία THC και δεν έχει καμία ευφορική ιδιότητα», ενώ φαντάζεται ότι λέμε ότι η κλωστική κάνναβη καπνίζεται. Γνωστές πονηριές δηλαδή, που επιβεβαιώνουν το σχόλιό μας περί προσπάθειας «έξυπνης» νομιμοποίησης των «μαλακών» ναρκωτικών. Και λέμε πονηριές γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών, όπου έχει γίνει, δεν ξεκινά μια ωραία μέρα από το πουθενά. Αντίθετα, το έδαφος προλειαίνεται πρώτα μεθοδικά και συστηματικά στις συνειδήσεις, καλλιεργώντας την ανοχή απέναντι στα ναρκωτικά, αξιοποιώντας και τις διάφορες τάχα «αθώες» μορφές και εκδοχές τους.
Το παράδειγμα πολλών χωρών της Ευρώπης, όπου η νομιμοποίηση ή η ευρεία ανοχή έφτασε στο σημείο σήμερα η κάνναβη να είναι η ουσία για την οποία πανευρωπαϊκά ζητούν θεραπεία το 80% όσων νέων κάτω των 20 έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, αφού προηγήθηκε μια ολόκληρη συστηματική δουλειά και επιχειρήματα, όπως αυτά που επικαλείται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλωστε, οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η διαθεσιμότητα, η προσβασιμότητα αλλά και η κοινωνική αποδοχή μιας ουσίας αυξάνουν την κατανάλωσή της. Ειδικά για την «κοινωνική αποδοχή» φροντίζουν και με τέτοια τερτίπια οι ομάδες τις οποίες επικαλείται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που βέβαια δεν μιλάνε απλά για ρούχα από κάνναβη, αλλά έχουν ξεκάθαρο στόχο το διαχωρισμό των δήθεν «μαλακών» από τα «σκληρά» ναρκωτικά και τη νομιμοποίηση του χασίς, ενώ αποτελούν τους στυλοβάτες των φιεστών της ναρκω-κουλτούρας που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με αίτημα την αποποινικοποίηση.
Εξάλλου, το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι ζήτημα περιεκτικότητάς τους, αλλά κοινωνικό φαινόμενο συνυφασμένο με το σύστημα που υπερασπίζονται ο Κούλογλου και οι συν αυτώ. Αυτό παλεύουν να κρύψουν και να νομιμοποιήσουν στις συνειδήσεις, καλλιεργώντας και με επιχειρήματα - τύπου ανέκδοτο - την ανοχή απέναντι στα ναρκωτικά και τη ναρκω-κουλτούρα.
Κατά τ' άλλα, ο Κούλογλου επιβεβαιώνει το σχόλιό μας, για τους επιχειρηματικούς ομίλους που ορέγονται νέα πεδία κερδοφορίας, αλλά και για τα ψευτοεπιχειρήματα προς αγρότες και ανέργους που τσακίζει η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, ότι έτσι θα «ανοίξουν δουλειές», αφού ακριβώς μιλάει για μια «αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για αναδιάρθρωση των καλλιεργειών (βάμβακος, αραβόσιτου κ.λπ.), ιδιαίτερα ενόψει του 2019, που θα σταματήσει το καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και η επιδότηση ανά κιλό στο βαμβάκι» και για τη «φαρμακευτική κάνναβη (που) είναι από τις πιο αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στις ΗΠΑ».
***
Εκείνο, όμως, που φαίνεται ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα, είναι ότι τον πόλεμο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά κάθε άλλο παρά «ξέμεινε να δίνει μόνο του το ΚΚΕ». Αντίθετα, τον δίνει μαζί με δεκάδες δήμους, Εργατικά Κέντρα, σωματεία, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους και συλλογικότητες.
Οπως βέβαια και με τους ανθρώπους από τα «στεγνά» προγράμματα που δίνουν καθημερινά τη δύσκολη μάχη και γι' αυτό είναι χωρίς περιστροφές και «ναι μεν, αλλά» ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Οπως π.χ. το ΚΕΘΕΑ, που με επιστημονική του παρέμβαση πέρυσι, σχολιάζοντας την προπαγάνδα των ομάδων αυτών περί «ιατρικής χρήσης της κάνναβης», απαντούσε ότι «δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη νομιμοποίηση της ουσίας». Αλλά και οι εργαζόμενοι που αντικείμενο της δουλειάς τους είναι η πρόληψη - απεξάρτηση - επανένταξη και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και Εργαζόμενοι του «18 ΑΝΩ», που είχαν επισημάνει για το ίδιο θέμα: «Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όχι την απελευθέρωση κάποιας ψυχοδραστικής ουσίας, αλλά την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας, της δημιουργικότητας, της αυτοεκτίμησης, της διάθεσης για ζωή, των δυνατοτήτων αναζήτησης νέων οριζόντων χειραφέτησης. Αυτή την ουσία, που δικαιούται να έχει ή να ξανα-ανακαλύψει κάθε μέλος της κοινωνίας μας, κάθε εξαρτημένος άνθρωπος, σε πείσμα των ανελεύθερων, ατομικιστικών καιρών».
Φαίνεται κι όλοι αυτοί στο θολό μυαλό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ... ξέμειναν.


Τ.

4 σχόλια:

Σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ ο ''ΣΙΣΥΦΟΣ'' Αντισταθείτε μας εξοντώνουν. είπε...

Καλά θα ήταν ομως να ρωτούσατε και την γνώμη των ανθρώπων που πέρασαν η περνούν αυτή την ''μπόρα'' γιατι δεν υπάρχουν μόνο τα στεγνά υπαρχει και η μείωση της βλάβης, που χάρη σε αυτήν την φιλοσοφία που μετά από χρόνια πολλά επιτέλους η πολιτεία υιοθέτησε και σώθηκαν χιλιάδες ζωές. Δηλαδή εσείς έτσι το βλέπετε το θέμα? Όχι στα ναρκωτικά τελεία και παύλα? Δεν μου μοιάζει και πολύ δημοκρατικό αυτό.. Και στη τελική ποιος ειναι αυτός που θα αφαιρέσει το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στο να επιλέγει οτι ο ίδιος νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του? Ναι υπάρχουν ανθρωποι που θέλουν να πίνουν και συνειδητά το επιλέγουν τι θα κάνετε για αυτό θα τους κλείσετε σε κάνα ξερονήσι η θα τους επιβάλλεται θεραπεία (σε στεγνά) γιατί κατά την γνώμη σας κάνουν λάθος? Μη βλέπετε παντού εχθρούς και συνωμοσίες γιατι πολλές φορές τα πράγματα ειναι πολύ πιο απλά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

http://redwildwind.blogspot.gr/2014/04/blog-post_21.html
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ ο ''ΣΙΣΥΦΟΣ'' Αντισταθείτε μας εξοντώνουν. είπε...

Γεια σου και παλι.
Δεν αμφιβάλω για τις μελέτες που παρουσιάζεις αλλά ξέρετε πολύ καλά οτι υπάρχουν σωρεία άλλων μελετών που παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Η δική μου διαφωνία εστιάζεται στο πνεύμα του άρθρου σας, αν και δεν έχω διαβάσει το σχόλιο στον Ριζοσπάστη ούτε έχω δει η ακούσει τι είπε ο Κούλογλου στις Βρυξέλλες μου κάνει ομως εντύπωση ο τρόπος που αντιμετωπίζετε το θέμα αυτό σαν να είστε δηλαδή αποστασιοποιημένοι από την ανθρώπινη πλευρά και μιλάτε μόνο πολιτικά. Γιατί αυτό? και ακόμα ένα σημείο που δεν μπορεί να μην κάνει κάποιον να σκεφτεί οτι κάτι δεν πάει καλά με το άρθρο είναι οτι δεν κάνετε καμία αναφορά στα προγράμματα υποκαταστασης και την φιλοσοφία της μείωσης της βλάβης που παρ όλα τα σοβαρά προβλήματα (εκπτώσεις) που υπάρχουν στην λειτουργία τους στην Ελλάδα και φυσικά εννοω την αδυναμία που παρουσιάζει ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. στο σκέλος της απεξάρτησης - επανένταξης, έχουν όμως καταφέρει να μειώσουν κατά εκατοντάδες τους θανάτους σε σχέση με 5 - 7 χρόνια πριν.
Εγώ σαν πρόεδρος του συλλόγου θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ. Βορείου Ελλάδας ο ''ΣΙΣΥΦΟΣ'' θα σας παρακαλούσα όταν γράφετε άρθρα που αναφέρονται στη χρήση ναρκωτικών και τις συνέπειες τους μην ξεχνάτε οτι υπάρχουν κάπου εκεί έξω περίπου 12.000 θεραπευόμενοι που και αυτοί δίνουν καθημερινά την δική τους μάχη για την ζωή τους, την αξιοπρεπή διαβίωση, τις ίσες ευκαιρίες και την κοινωνική τους επανένταξη και αν δεν έχουν και οι 12.000 τον ίδιο προσανατολισμό και αν ακόμα οι περισσότεροι παραμένουν πολλά χρόνια στην υποκατάσταση δεν τους κάνει αυτό ανάξιους αναφοράς.. εσείς τι λέτε?
Υ.Γ Και όσο για τις αναφορές σας στο ΚΕ.Θ.Ε.Α το 18 ΑΝΩ και άλλες πραγματικά αξιόλογες προσπάθειες από άλλα στεγνά προγράμματα αλλά και τα κέντρα πρόληψης το μόνο που θα πω, είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί και για αυτές τις δομές υπάρχει αντίλογος και μάλιστα πολύ σοβαρός, οπότε με την τακτική αυτή, μας αναγκάζετε να μοιάζουμε εχθροί τους αν απαντήσουμε, αν δεν απαντήσουμε μοιάζουμε κάπως αλλιώς! Η γράψτε καθαρά οτι δεν σας αφορά ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. και οι εργαζόμενοι του καθώς και εμείς οι θεραπευόμενοι του η τέλος πάντων όταν γράφετε τέτοια άρθρα κατά την γνώμη μου μην ξεχνάτε και εμάς γιατί και εμείς ανθρωποι ειμαστε.
Ευχαριστω για την συζήτηση

Ανώνυμος είπε...

Θα σας παρακαλούσα να ανεβάζατε κάποια μελέτη από την σωρεία που επικαλείστε με τα διαφορετικά αποτελέσματα. Οσο για το άρθρο που διαφωνείτε ,διότι αναφέρεται στην πολιτική ,μάλλον δεν έχετε υπόψιν σας ότι η πολιτική είναι αυτή που καθορίζει την κοινωνική εξέλιξη μιας κοινωνίας και φυσικά αυτή η πολιτική ποιο σύστημα εξυπηρετεί και όταν για το καπιταλιστικό σύστημα σκοπός του είναι το κέρδος ,τα ναρκωτικά είναι πολύ εξυπηρετικά διότι και αποβλακώνουν έτσι μειώνονται και οι αντιδράσεις αλλά και τα κέρδη είναι αμύθητα. Μιλάτε για θεραπευόμενους ανθρώπους... δηλαδή το υποκατάστατο είναι θεραπεία..με αυτή τη λογική..Γιατι στο λεξικό υποκατάστατο σημαίνει ,κάτι που υποκαθιστά κάτι άλλο και αυτό δεν εχει καμία σχέση με θεραπεία ούτε με απεξάρτηση. Παραμένει και η εξάρτηση ,παραμένει και το πρόβλημα και το πρόβλημα είναι η χρήση. Αφήσατε και υπονοουμενα για το ΚΕΘΕΑ κ.τ.λ. γιατί? επειδή δεν χρησιμοποιεί υποκατάστατα? ή επειδή σκοπός τους δεν είναι να μειώσουν την βλάβη..αλλά να επαναφέρουν στην πραγματική ζωή τους εξαρτημένους?Δηλαδή θεωρείτε βλάβη την χρήση ναρκωτικών με λιγα λογια...Και εσείς με τα υποκατάστατα ποια βλάβη ακριβώς μειώνετε? Λιγο ρεαλισμός δε βλάπτει...και τέλος επειδή εχουν αμεση σχεση η πολιτική και τα ναρκωτικά σε ένα σοσιαλιστικό σύστημα διακυβέρνησης ,σκοπός είναι να μην υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο και τα μυαλά να μένουν υγιή και δημιουργικά ,σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα είχατε δουλειά που δε θα οφειλόταν στις βλάβες εξαρτημένων ανθρώπων αλλά στο σύστημα διακυβέρνησης.
Εριφύλλη