Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

O Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ για τη διαμάχη Λαζόπουλου-Γεωργιάδη

Ό,τι βλέπετε και ακούτε είναι απόσπασμα από τη συνλεντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο ΜΕGA  σήμερα το πρωί. 
Ολόκληρη η συνέντευξη είναι εδώ 

«Όποτε έρχεται εδώ ο κ. Κουτσούμπας είναι σε άλλη πολιτική σφαίρα, μιλά μόνο για την ουσία της πολιτικής. Δηλαδή όταν ήρθε σήμερα εδώ, κουβεντιάζαμε για το θέμα Λαζόπουλου - Γεωργιάδη και γέλαγε, λέει "δεν είναι πολιτική αυτό το πράγμα"...».
«Αυτό το γεγονός θα έγινε κάποια στιγμή που ασχολιόμουν μάλλον με σοβαρότερα καθήκοντα. Ήταν η κινητοποίηση που έκανε το ΠΑΜΕ και η πορεία στη Βουλή, αμέσως μετά ήταν η ομιλία στο Σπόρτιγκ, όπου ήταν πολύ μεγάλη συγκέντρωση, για τις εξελίξεις στη Συρία και βεβαίως ήταν και η ομιλία και η ψηφοφορία στη Βουλή και στη συνέχεια συναντήσεις και δεν παρακολούθησα το γεγονός και πραγματικά εδώ το άκουσα. Μιλάμε για τσίρκο της πολιτικής, δηλαδή ένα μεγάλο παιχνίδι γίνεται, τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ. Μια σατιρική εκπομπή και απ’ έξω ένας υποψήφιος αρχηγός κόμματος να φωνάζει να μπει μέσα, ο άλλος να του λέει ότι είναι σατιρική εκπομπή και δε σε βάζω μέσα, γιατί είσαι αυτός που είσαι κ.λπ. Μιλάμε για τραγωδία στην πραγματικότητα, μπορεί να προκαλεί γέλιο και να φαίνεται στην πλειοψηφία του κόσμου ως αστείο γεγονός, αλλά είναι τραγωδία. Είναι ένα στοιχείο της τραγωδίας που ζει το πολιτικό σύστημα της χώρας αυτή την περίοδο».

«Αυτό δείχνει και μια κατάπτωση γενικότερα στον πολιτικό και δημόσιο βίο; Δηλαδή ότι μπαίνει ένας ηθοποιός σε πολιτικά πράγματα, ένας πολιτικός να θέλει να συμμετάσχει στο σόου που κάνει ο ηθοποιός… Όλα αυτά δείχνουν μια ευρύτερη κατάπτωση»;
«Το αστικό πολιτικό σύστημα έχει σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας και σε άλλες χώρες βέβαια. Ως ένα βαθμό είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και όλων αυτών που βιώνουμε. Εμείς στην εκτίμησή μας λέμε ότι βρίσκεται σε πορεία αναμόρφωσης, ακόμα δηλαδή δεν έχει "ισορροπήσει", όχι ότι έχουμε κανένα νταλκά εμείς να ισορροπήσει αυτό το πολιτικό σύστημα, το οποίο το θεωρούμε σάπιο, φθαρμένο και ότι έχει φάει τα ψωμιά του, γι’ αυτό και μιλάμε για ανατροπές εκ βάθρων - και στο κράτος και στην κοινωνία και στην οικονομία. Παρ’ όλα αυτά το σύστημα, έτσι όπως θέλουνε να το διαχειρίζονται και αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία και βρίσκονται πίσω απ’ τις τηλεοπτικές κάμερες και αυτοί που βρίσκονται στη δημοσιότητα και μιλάνε εξ ονόματος αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία, αυτό το παιχνίδι όλο δεν έχει αποκρυσταλλωθεί και αυτό το βλέπουμε και στα κυβερνητικά κόμματα. Δηλαδή έχουμε συνεχείς μετατοπίσεις, προβλήματα, άσχετα αν κρατάει μια στοιχειώδη συνοχή ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: