Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ καταγγέλλει διώξεις στελεχών.

 Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την καταδίκη των στελεχών της Δημήτρη Μαστρογιαννόπουλου, Γραμματέα της ΤΕ Λακωνίας, και Δήμου Λεβεντάκη. 
 Οι δύο κομμουνιστές καταδικάστηκαν προχτές, Πέμπτη, στη Σπάρτη για «παράνομη αφισοκόλληση». Η κατηγορία αφορούσε τις προετοιμασίες για εκδήλωση που έγινε στην Αρεόπολη τον περασμένο Ιούλη, προς τιμήν του Σωτήρη Πετρούλα, ο οποίος δολοφονήθηκε σε διαδήλωση της ΕΔΑ στην Αθήνα τον Ιούλη του 1965.
"Η καταδίκη των δύο στελεχών του Κόμματος αποτελεί νέα κλιμάκωση της τρομοκρατίας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να επικρατήσει σιγή ιχθύος ενόψει της νέας αντιλαϊκής επίθεσης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, η προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας δεν θα περάσει!
Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου να μη συμβιβαστεί με τον αυταρχικό κατήφορο (...) Να πιστέψει στη δύναμή του, οργανωμένα να αντεπιτεθεί ενάντια στο ζοφερό μέλλον που μας προετοιμάζουν», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΠ Πελοποννήσου."


Μπαράζ δικών σε βάρος κομμουνιστών και πρωτοπόρων συνδικαλιστών

Το ζήτημα είχε αναδείξει το ΚΚΕ και με Ερώτησή του στη Βουλή, στην οποία μάλιστα σημειωνόταν πως η εν λόγω δίωξη σε βάρος στελεχών του Κόμματος δεν είναι η μοναδική ούτε αποτελεί εξαίρεση.
Αντιθέτως, υπάρχει ένα μπαράζ δικών που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στην περιοχή της Πελοποννήσου, σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών του λαϊκού κινήματος.

Συγκεκριμένα:
-- Στις 14/12 δικάζονται στο Αργος αγρότες αγωνιστές των μπλόκων.
-- Στις 16/12 δικάζονται στην Τρίπολη αγρότες και άλλοι εργαζόμενοι για κινητοποίηση στα διόδια της Νεστάνης.
-- Στις 19/1/2016 δικάζεται στο Ναύπλιο στέλεχος του Κόμματος για αναγραφή συνθημάτων.

Πολλές είναι, εξάλλου, και οι περιπτώσεις άσκησης ποινικών διώξεων, για τις οποίες δεν έχει οριστεί δικάσιμος
Πηγή: ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: