Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η Δούρου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι... αραβικές επαναστάσεις


Δήλωση της Ρένας Δούρου, Γενάρης 2011:
«ΤΩΡΑ η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τον ΟΗΕ και την ΕΕ, οφείλει να απομονώσει το αιμοσταγές καθεστώς (σσ: του Άσαντ στη Συρία), στηρίζοντας παράλληλα, πολιτικά και οικονομικά, τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης».
Δήλωση του Π. Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Μάρτης 2013:
«Πρέπει οι κυβερνήσεις της ΕΕ να διακόψουν κάθε διπλωματική σχέση με τη δικτατορία του Άσαντ (...). Οι αραβικές επαναστάσεις δείχνουν το δρόμο.»
Αυτά έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ την εποχή της λεγόμενης “Αραβικής Άνοιξης”. Σήμερα έχει πλήρως αποκαλυφθεί ότι στη Συρία και τη Βόρεια Αφρική δεν ήρθε για τους λαούς καμία άνοιξη, αλλά βαρύς χειμώνας. Ότι οργίασαν οι μυστικές υπηρεσίες που αξιοποίησαν τη λαϊκή οργή για να διαμορφώσουν στις χώρες αυτές κατάσταση βολική για τα μονοπώλια των χωρών τους. Από αυτούς που τότε ονομάζονταν “αντικαθεστωτικοί” και “επαναστάτες” και ενισχύονταν άμεσα από ΗΠΑ και ΕΕ ξεπήδησε το τέρας του ISIS.
Τώρα, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ από κυβερνητική θέση αυξάνει την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς δήθεν για να καταπολεμηθούν αυτοί που τότε καλούσε να ενισχυθούν, η δε ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει την πάπια για αυτά που έλεγε τότε. Τι να κάνουμε όμως; Τα γραπτά -και τα προφορικά- μένουν και τους ξεμπροστιάζουν.
Υ.Γ.: Πώς και συγκρατήθηκε τότε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν έκανε και καμία εκδήλωση για τις
αραβικές επαναστάσεις και το επαναστατικό υποκείμενο; Άγιο είχαμε..
Αναδημοσίευση από τον ΟΔΗΓΗΤΗ του Δεκέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: