Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η προβοκάτσια Λοβέρδου δείχνει τι φοβάται η πλουτοκρατία.

Δεν άντεξαν τελικά. Έπρεπε με κάθε τρόπο να βρουν να φορτώσουν στο Π.Α.ΜΕ κάτι. Μπορεί να απέτυχε κοτζάμ Καρατζαφέρης, ο μαιτρ της προβοκάτσιας , πριν 1 χρόνο περίπου να στήσει μια προβοκάτσια της προκοπής γι' αυτό κι επιστρατεύτηκε λοιπόν ο Λοβέρδος. Βέβαια  όλο αυτό το  τόσο άσχημα στημένο σκηνικό, προκαλεί γέλιο ακόμα και στον πιο αδαή. Είναι γνωστή η  τακτική του Π.Α.ΜΕ και δεν χρειάζεται να την αναπτύξουμε εδώ. Όμως  αυτή η κίνηση Λοβέρδου προδίδει τουλάχιστον πανικό. Φοβούνται μήπως  κάποιοι από αυτούς που ονομάζονται "αγανακτισμένοι" θελήσουν να συναντηθούν με το Π.Α.ΜΕ. Θα έλεγα πως τρέμουν την προοπτική αυτός ο κόσμος ή ένα μέρος του να μην γυρίσει  σπίτι του παραιτημένος, αλλά να θελήσει να κάνει το παραπάνω βήμα. Όσο δύσκολη  και να φαίνεται αυτή η προοπτική αν λάβουμε υπόψη το τι συμβαίνει στην "πλατεία" , όμως οι "νύχτες  είναι γκαστρωμένες" που έλεγε και ο Χαρίλαος. Έτσι λοιπόν "αμόλησαν" τον ....Λοβέρδο να πει την "φιλοσοφία" του, να μετρήσουν αντιδράσεις και να ετοιμάσουν το επόμενο βήμα.
Aπό την άλλη όμως, όλα αυτά είναι και μια απάντηση σε κάποιους "αριστερούς", σε κάποια "αριστερά" blog  για όσα  μας καταλόγιζαν. Εννοώ τα περί "εκδρομών" του Π.Α.ΜΕ στο Σύνταγμα κλπ. Ηλίθιοι δεν είναι, καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ. Αλλά αυτά θα τα ξανασυζητήσουμε  σύντομα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις δηλώσεις Πεταλωτή - Λοβέρδου για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ PDF
Η επίθεση των Πεταλωτή - Λοβέρδου κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που αγωνίζονται με σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»,  αποδεικνύει άλλη μια φορά ποιο κίνημα φοβάται η πλουτοκρατία και οι υπηρέτες της. Αποδεικνύει και ότι επιπλέον η κυβερνητική και γενικά η αστική προπαγάνδα είναι κάθε στιγμή έτοιμη να αξιοποιήσει συνθήματα και ενέργειες ορισμένων, όπως στη Βουλή και στην Κέρκυρα, για να συκοφαντεί το λαϊκό κίνημα και να τρομοκρατεί το λαό. 


Διαβάστε μερικά ρεπορταζ για την προβοκάτσια Λοβέρδου.


Έντονο επεισόδιο με βουλευτή του ΚΚΕ
Ο κ. Λοβέρδος δεν απέφυγε να επιτεθεί κατά του ΚΚΕ και προσωπικώς κατά του παρισταμένου βουλευτή του κ. Χ. Χαραλάμπους κατηγορώντας τον ότι το κόμμα του είχε οργανώσει τον προπηλακισμό του στην Κέρκυρα. Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:
-Χ. Χαραλάμπους: «Πιστεύουμε στο οργανωμένο κίνημα που έχει σκοπούς. Είμαστε ενάντια και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να πάει κάτι μπροστά με το να σπάζεις βιτρίνες και να πετροβολάς αυτοκίνητα».
- Α. Λοβέρδος: «Το πετροβολάς βουλευτές και υπουργούς δεν το είπατε…».
- Χ. Χαραλάμπους: «Ούτε βουλευτές, ούτε υπουργούς»!
- Α. Λοβέρδος: «Αφορά και το ΠΑΜΕ αυτό φαντάζομαι…».
- Χ. Χαραλάμπους: «Για μια ακόμα φορά είστε απαράδεκτος. Λέτε υπονοούμενα. Έχετε στοιχεία ότι οι κομμουνιστές, που έχουν δώσει τη ζωή τους, πετροβόλησαν υπουργούς ή αυτοκίνητα; Εσείς είστε με τον κ. Πεταλωτή που ουσιαστικά υποθάλπετε αυτά τα κινήματα και οι μηχανισμοί σας. Για μια ακόμα φορά λέω ότι το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα επεισόδια και γεγονότα, αλλά και τα καταδικάζει απερίφραστα».
- Α. Λοβέρδος: «Όσο φωνάζετε, τόσο επιβεβαιώνετε. Είστε ο ίδιος που οργανώσατε την συγκέντρωση όταν πήγα να επισκεφθώ το νοσοκομείο Κέρκυρας».
- Χ. Χαραλάμπους: «Σας πετροβόλησα; Σας χτύπησα; Σας προπηλάκισα; Έχουν δικαίωμα οι Κερκυραίοι να εκφράζουν τις απόψεις τους».
- Α. Λοβέρδος: «Εσείς δεν ήσασταν. Ήταν όμως οι άνθρωποί σας. Το ΠΑΜΕ με προπηλάκισε στο Ηράκλειο Κρήτης πετώντας πορτοκαλάδες. Δεν μιλάω με υπονοούμενα».
- Χ. Χαραλάμπους: «Είστε υπεύθυνος γιατί το νοσοκομείο Κέρκυρας που υποτίθεται πρέπει να έχει 1000 άτομα προσωπικό, έχει 400»

 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Να έρθει προς συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, το θέμα των επεισοδίων και των προπηλακισμών εναντίον του πολιτικού κόσμου, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ακολούθησε και από τους βουλευτές της ΝΔ το ίδιο αίτημα.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων το θέμα έθιξε ο κ. Λοβέρδος, ενώ ακολούθησαν διαξιφισμοί και έντονη αντιπαράθεση με την πτέρυγα του ΚΚΕ.

 «Συνάδερφοι ψηλά το κεφάλι, δεν φοβόμαστε κανέναν. Υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους, που προπηλακίζουν και πετούν πέτρες. Πρέπει να έρθει το θέμα στη Βουλή για συζήτηση. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, το θέμα της βίας πρέπει να συζητηθεί με τους αρχηγούς κομμάτων. Δεν γίνεται άλλο αυτό. Οι τραμπούκοι είναι γνωστοί στην ιστορία, στη σύγχρονη ιστορία και στρέφονται τελικά εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, κατευθυνόμενοι. Οτιδήποτε συμβαίνει πρέπει να το καταδικάσουμε και δεν πρέπει να το φοβόμαστε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Θα έπρεπε να υπάρξει συζήτηση εκτάκτως γι’ αυτά τα θέματα που κλιμακώνονται. Δεν φοβόμαστε για τα κορμιά μας, όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που από κάποιους δεν καθοδηγείται, αλλά υποθάλπεται. Θα πρέπει να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και οι αρχηγοί των κομμάτων να λάβουν θέση», συμφώνησε και ο βουλευτής της ΝΔ, Αθ. Γιαννόπουλος.

Παίρνοντας το λόγο ο Γ. Γιακουμάτος, είπε πως "δεν υπάρχουν μόνοι οι αγανακτισμένοι πολίτες αλλά και αγανακτισμένοι πολιτικοί" και πρόσθεσε πως "κάποιοι και με κομματικό και πολιτικό μανδύα θέλουν την αναρχία και δυστυχώς είναι πολιτικό κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή".

«Απαράδεκτο φαινόμενο και πέρα για πέρα αντιδημοκρατικό», χαρακτήρισε με την σειρά του τα επεισόδια ο ανεξάρτητος βουλευτής Αθ. Λεβέντης και τόνισε πως όλοι οι πολίτες καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και αν προέρχονται. «Είναι ντροπή να αποκλείεται το Κοινοβούλιο. Αποδοκιμάζουμε τις οποιεσδήποτε πράξεις τέτοιου είδους. Πρέπει και η Βουλή να παρέμβει διότι η Βουλή λειτουργούσε και οι βουλευτές ήταν αποκλεισμένοι. Η Αστυνομία δεν προστάτευε, ενώ είχε όλη τη δυνατότητα», είπε.

«Αισθανόμαστε ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε εδώ…Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Βουλής», ανέφερε η Ουρανία Παπανδρέου (ΛΑΟΣ)

 «Οι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις πράξεις είναι εν δυνάμει φασίστες. Τα προβλήματα αφορούν και τη δική μας ευθύνη. Τα γεγονότα πρέπει να είναι αφετηρία για προβληματισμό και συζήτηση», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Βουδούρης.

"Θα τα μεταφέρω στον πρόεδρο και στον πρωθυπουργό», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δ. Κρεμαστινός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «βάλλονται όχι τα άτομα αλλά το σύνολο. Δηλαδή στις δημοκρατίες η κριτική επιβάλλεται όσο σκληρή και να είναι, αλλά προσωποποιείται. Η δημοκρατία δεν χαρακτηρίζεται από την ομαδοποίηση».

«Είμαστε ενάντια και δεν μπορεί να πετροβολεί κανείς», είπε παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χ. Χαραλάμπους. «Εσείς με τον κ. Πεταλωτή και οι μηχανισμοί σας είστε που υποθάλπετε αυτά. Να τα αναζητήσετε αλλού και όχι στο ΚΚΕ. ΤΟ ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα επεισόδια αλλά και τα καταδικάζει απερίφραστα. Είναι απαράδεκτα τα υπονοούμενα» ,συνέχισε ο κ.Χαραλάμπους απευθυνόμενος προς τον υπουργό και του ζήτησε «αν έχει στοιχεία να τα αναφέρει». Για προβοκατόρικους μηχανισμούς, έκανε λόγο ο έτερος βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

 «Το ΚΚΕ σε μια συζήτηση που μας ένωσε όλους, δεν ζήτησε να πάρει το λόγο. Όσο και αν φωνάζει ο κ. Χαραλάμπους, αυτός είναι που μου οργάνωσε αντισυγκέντρωση στην Κέρκυρα», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

 Σας πετροβόλησα; Σας χτύπησα;» ρώτησε ο βουλευτής τον υπουργό Υγείας, ο οποίος έδωσε αρνητική απάντηση. «Έχουν δικαίωμα οι Κερκυραίοι να εκφράσουν απόψεις», συμπλήρωσε ο κ. Χαραλάμπους. «Ποιοι Κερκυραίοι; Εσείς ήσασταν. Επίσης το ΠΑΜΕ ήταν που μου πέταξε πορτοκαλάδες στο Ηράκλειο», πρόσθεσεο κ. Λοβέρδος. «Όποιος δεν έχει στοιχεία να μην μιλάει», απάντησε ο κ. Χαραλάμπους.

Αντιδράσεις από βουλευτές και αιχμές κατά των κομμάτων της αριστεράς από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, προκάλεσε ο προχθεσινός αποκλεισμός της Βουλής από τους «αγανακτισμένους» πυροδοτώντας έντονη αντιπαράθεση με το ΚΚΕ.

«Υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που προπηλακίζουν και πετούν πέτρες» είπε ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς πρόσθεσε ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και δεν γίνεται άλλο αυτοί οι τραμπούκοι που είναι γνωστοί στη σύγχρονη ιστορία να στρέφονται τελικά εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας κατευθυνόμενοι.

Οι αιχμές του κ. Λοβέρδου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ και του Χαράλαμπου Χαραλάμπους ο οποίος αφού καταδίκασε με τη σειρά του τα γεγονότα χαρακτήρισε απαράδεκτα τα υπονοούμενα του Υπουργού Υγείας και ανταπέδωσε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τον Γιώργο Πεταλωτή και τους μηχανισμούς τους, είναι αυτοί που υποθάλπουν τέτοια γεγονότα. «Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα επεισόδια αλλά και τα καταδικάζει απερίφραστα. Είναι απαράδεκτα τα υπονοούμενα, αν έχει στοιχεία ο Υπουργός να τα αναφέρει» κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους.

Η ένταση πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος αναρωτήθηκε αν η καταδίκη των γεγονότων αφορά και το ΠΑΜΕ, υπενθυμίζοντας παράλληλα αντι-συγκεντρώσεις που είχε οργανώσει το ΠΑΜΕ κατά του Υπουργού. «Είστε προβοκάτορας και αυτές είναι ασκήσεις πολιτικής προβοκάτορα» απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Αν όχι για καθοδήγηση αλλά για υπόθαλψη έκανε λόγο και ο Θανάσης Γιαννόπουλος από την ΝΔ αφήνοντας αιχμές κατά συναδέρφων του βουλευτών και σημειώνοντας ότι «μια κατάσταση που κλιμακώνεται από διάφορες ομάδες που ξέρουμε πολιτικά που ανήκουν, θα πρέπει να καταλάβουν και οι συνάδερφοι ότι δεν πρέπει να πατρονάρουν. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος υποστήριξε ότι εκτός από αγανακτισμένους πολίτες υπάρχουν και αγανακτισμένοι πολιτικοί, κατηγορώντας ευθέως κοινοβουλευτικό κόμμα ότι θέλει την αναρχία και προσφέρει κομματικό μανδύα σε κινήσεις όπως την προχθεσινή κατά της Βουλής.

Την καταδίκη τους για το γεγονός εξέφρασαν η Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο Θανάσης Λεβέντης από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: