Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Χαίρε φτώχεια!

 Παγκόσμια ημέρα για την εξέλειψη της φτώχειας , λέει, σήμερα. Δηλώσεις επί δηλώσεων τέτοιες που δημιουργούν γέλιο ή μάλλον θυμό. Το θράσος τους δεν έχει όρια. ΄Η μάλλον  το θράσος τους πηγάζει από την αδιαφορία του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων. Οι δηλώσεις της Κατσέλη λοιπόν έρχονται σαν φυσικό επακόλουθο αυτής της κατάστασης. Για να είμαι ακριβής  οι δηλώσεις αυτές νομίζω είναι ένα φτύσιμο κατάμουτρα σε  όλους μας. Απολαύστε λοιπόν το φτύσιμο....
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, δήλωσε τα εξής:

"Σας καλώ όλους, πολίτες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικούς εταίρους και κυβέρνηση, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στον κόσμο και την Ελλάδα. Να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Να εξαλείψουμε την παιδική φτώχεια, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, ώστε να μην υπάρχει. Να στηρίξουμε άτομα με αναπηρία.
Ο αγώνας κατά της φτώχειας δεν αφορά μόνο τα 800 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη μας, που υποφέρουν από πείνα, μεταξύ των οποίων, πολλά παιδιά, που χάνουν τη ζωή τους. Δεν αφορά μόνον σχεδόν έναν στους τέσσερις συμπολίτες μας, που δεν μπορούν από το εισόδημα τους να καλύψουν ή που στερούνται βασικές ανθρώπινες ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η στέγη, το νερό και η πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αφορά ολόκληρη την κοινωνία.
Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερό μας εαυτό για την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, αλλά και για την εξάλειψη της παιδικής φτώχειας".
Στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων, η χώρα υιοθέτησε ένα στόχο για την επόμενη δεκαετία: τον περιορισμό των φτωχών κατά 450.000. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της παιδικής φτώχειας για το μέλλον της χώρας, ετέθη και εδώ ένας στόχος: η μείωση των ατόμων σε ηλικίες 0-17, που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, κατά 100.000.


Δεν υπάρχουν σχόλια: