Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

28 Ιουνίου 1979



Τι αντιπροσωπεύει αυτή η ημερομηνία;

"Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση και την επικύρωση της Συνθήκης Προσχωρήσεως της ΕΛΛΑΔΟΣ στην ΕΟΚ. Ο Πρόεδρος της Βουλής ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης. Ακολουθεί η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας των μελών του Βουλευτικού σώματος απουσία των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ......"

Την περίοδο αυτή υπάρχουν στη Βουλή τα εξής κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμα σοσιαλιστικό. Ήταν τα χρόνια του ζιβάγκο, του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Περασμένα μεγαλέια και διηγώντας τα να κλαις.
Το ΚΚΕ, τι να  πούμε εδώ. ΣΤΑΘΕΡΑ ,ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Και ερχόμαστε τώρα στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Στη Συμμαχία Προοδευτικών και Αριστερών Δυνάμεων συμμετείχε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Εσωτερικού (Κ.Κ.Ε. εσ.), η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (Ε.Δ.Α.), η Σοσιαλιστική Πορεία (την είχαν σχηματίσει οι διαγραμμένοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1975 με επικεφαλής τον Νίκο Κωνσταντόπουλο), η Χριστιανική Δημοκρατία και η Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία (ομάδα που αποχώρησε από την ΕΚ-ΝΔ με επικεφαλής τον Γεώργιο - Αλέξανδρο Μαγκάκη.
Ε, μη μου πείτε πως δε θα σας θυμίζει κάτι;
Δείτε τώρα στο βίντεο στο 1.47 και 2.48. Ηλιού (ΕΔΑ) και Κύρκος (ΚΚεσ) ψηφίζουν ΝΑΙ στην σύμφωνία σύνδεσης με την ΕΟΚ. Μια ζωή ίδιοι οι οπορτουνιστές !!!
Αυτά για την ιστορία. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: