Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, συγχαίρουν τα ΜΑΤ!


Την απαράδεκτη στάση των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά καταγγέλλουν με δήλωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου.
Όπως σημειώνουν, οι εκπρόσωποι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, μπροστά στο αίτημα να στηρίξουν ψήφισμα καταδίκης της βίαιης καταστολής του αντιπολεμικού φοιτητικού συλλαλητηρίου της περασμένης Δευτέρας, όχι μόνο αρνήθηκαν να καταδικάσουν την καταστολή, αλλά υπερασπίστηκαν ξεδιάντροπα την επίθεση των ΜΑΤ, με τοποθετήσεις όπως «μπράβο στα ΜΑΤ, καλά τους έκαναν» και «να μπουν φυλακή οι φοιτητές».
«ΟΙ ΔΑΠ - ΠΑΣΠ σε ρόλο εισαγγελέα να ζητούν καταδίκες φοιτητών! Σε ρόλο εκπροσώπου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συγχαίρουν τα ΜΑΤ! Αυτοί που "καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται", κάνουν τους ανήξερους για τη βία των ΜΑΤ, τους τραυματίες και "βλέπουν" 18χρονους να χτυπούν πάνοπλους αστυνομικούς!», υπογραμμίζουν οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ και προσθέτουν ότι «ΔΑΠ και ΠΑΣΠ υπερασπίζονται την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και ξεπλένουν τα εγκλήματα των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, προσκυνούν τους φονιάδες του ΝΑΤΟ, όσους σφάζουν και ξεριζώνουν λαούς, χειροκροτούν τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο έγκλημα».
Τονίζουν επίσης πως πρόκειται για αυτούς «που παίζουν τους μπάτσους μέσα στις σχολές μας και θέλουν να μην ακούγεται κιχ, αυτούς που καταγγέλλουν αγωνιστές φοιτητές, που θρέφουν το φασισμό και τον εθνικισμό, με τη ΔΑΠ να υιοθετεί ακόμα και τους υμνητές του Χίτλερ στις σχολές, αυτοί που θέλουν το σύλλογο υποστηρικτή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και τους φοιτητές στη γωνία!».
«Ήρθε η ώρα όλοι οι φοιτητές να τους στείλουμε στο σπίτι τους», καταλήγει η κοινή δήλωση των εκπροσώπων της ΠΚΣ.
Πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: