Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕΒ: Ας έρθει το ΠΑΜΕ να συζητήσει μαζί μας ...

Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Είναι θρασύτατοι, προκλητικοί, αναίσχυντοι,... Από την άλλη το απύθμενο θράσος τους σου φέρνει και γέλια.
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΕΒ, και τα σχόλια δικά σας...

"Ο ΣΕΒ σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, όταν αυτή εκφράζει την πλειοψηφία των εργαζομένων και δεν αποφασίζεται από κομματικές μειοψηφίες, όπως συμβαίνει σήμερα. Η κήρυξη απεργίας, με κριτήριο την αρχή της πλειοψηφίας, ευθυγραμμίζει τον τρόπο λήψης των αποφάσεων με τα ισχύοντα σε κάθε συλλογικό όργανο, που δρα δημοκρατικά, οπουδήποτε στον κόσμο.

Όσον αφορά στο αίτημα ορισμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επισημαίνουμε τα εξής:
  1. Τα μέλη του ΣΕΒ απασχολούν το 11% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και καταβάλλουν το 20% του συνόλου των μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή αμείβουν τους εργαζόμενους τους πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο. 
  2. Οι αμοιβές των εργαζομένων θα αυξηθούν όταν όλοι μας, Πολιτεία, εργαζόμενοι και εργοδότες, ασχοληθούμε σοβαρά με την παραγωγικότητα και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. 
Κατά συνέπεια, αντί το ΠΑΜΕ να επιδίδεται σε πράξεις βανδαλισμού και φθοράς ιδιωτικής περιουσίας, ας έρθει να συζητήσει μαζί μας πώς μπορούμε να αποκτήσουμε περισσότερες επιχειρήσεις, που να προσφέρουν στους εργαζόμενους καλές αμοιβές, εργασιακή ασφάλεια και προοπτική προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικής εξέλιξης."

Δεν υπάρχουν σχόλια: