Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Aπλά μαθηματικά ή αλλιώς , τον ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίο και αν τον "πλένεις" το σαπούνι σου χαλάς!

 Είστε καλοί στα μαθηματικά;  Όχι τίποτα δύσκολο , μη φανταστείτε , αν έχετε τελειώσει Δευτέρα  Δημοτικού είστε  σε φάση να καταλάβετε.


Ξεκινάμε λοιπόν... Ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία και προσθέστε:
21+8+6+5+4+1+1+1+1+1=49, ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν στο Δήμο Αθηναίων το 2019 με απλή αναλογική.

Ο Κώστας Μπακογιάννης  τότε είχε  21 δημοτικούς συμβούλους.

-Ποιο είναι το μισό του 49; 

- Το 24,5 

-Το στρογγυλοποιούμε σε 25. Τόσους ψήφους χρειαζόταν για να παίρνει αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο αφού δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία.

-Ποιοι βοηθούσαν να παίρνονται αποφάσεις;

Οι κακές γλώσσες λένε ότι σε κεντρικά - κομβικά θέματα, όπως για παράδειγμα ο μεγάλος περίπατος  , μεγάλος περίδρομος κατά πολλούς κακεντρεχείς , λένε ότι έβαζαν το χεράκι τους (ψήφο τους) οι ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίοι. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει δηλαδή; Το ίδια συμφέροντα υπηρετούν. Στις ίδιες εικόνες προσκυνάνε. Επομένως όλο αυτό το ..."αντιδεξιό" μένος είναι "να ΄χαμε να λέγαμε".

Και ερχόμαστε στο ερώτημα.

Γιατί το ΚΚΕ δεν  αποφάσισε να ψηφιστεί ο εκλεκτός των ΠΑΣΟΚων; Μα η απάντηση είναι εύκολη και δόθηκε λίγο πιο πάνω.  Η σύγκριση δε με την ψήφιση των υποψηφίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΈΙΡΩΣΗΣ είναι τουλάχιστον ατυχής. Ο ένας και μοναδικός εκλεγμένος ΔΗΜΑΡΧΟΣ της Λαϊκής Συσπείρωσης , Κώστας Πελετίδης , έδωσε μαθήματα φιλολαϊκής διαχείρησης. Καμία σχέση με τους δικούς τους.

ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ , ΛΟΙΠΟΝ , ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΆ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: