Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Όσα και αν κάνουν, ο λαός καταλαβαίνει

 


Οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές είναι χωρίς αμφιβολία εξαιρετικά σοβαρές.

Μόνο το ΚΚΕ, παρά τη συκοφαντία και λάσπη, αναδεικνύει τους μεγάλους κινδύνους για τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού από το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο και τη νομοθεσία της ΕΕ που ταυτίζει τη «ριζοσπαστικοποίηση», συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, των ΚΚ και όσων αμφισβητούν την καπιταλιστική κυριαρχία, με την τρομοκρατία.

Και οι σημερινές εξελίξεις αποδεικνύουν την ορθότητα και την αξία της πολιτικής του ΚΚΕ, το ποιος τελικά ήταν για μια ακόμα φορά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Στην πραγματικότητα, στόχος ήταν και είναι ο «εχθρός λαός», το κίνημα της εργατικής τάξης, το κόμμα του, το ΚΚΕ.

Η αστική τάξη και τα κόμματά της δεν διστάζουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών, φακελώνοντας και παρακολουθώντας τους πάντες. Απόδειξη η κυνική ομολογία του νέου διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: «Κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις»!

Η παρακολούθηση κομμάτων, δημοσιογράφων, χιλιάδων πολιτών, η συλλογή προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών έχουν πλέον γίνει «επιστήμη». Οι νέες τεχνολογίες και τα μέσα παρακολούθησης έχουν εξελιχθεί και αξιοποιούνται για τη βρώμικη δράση της ΕΥΠ και των άλλων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, εγχώριων και αλλοδαπών, με τον «καλύτερο» δυνατό τρόπο. Από τον ασφαλίτη με την καμπαρντίνα και τα μαύρα γυαλιά περάσαμε στον ψηφιακό ασφαλίτη.

Κάνουν πως πέφτουν απ’ τα σύννεφα

Αστικά κόμματα, πολιτικολόγοι και παπαγαλάκια όλων των κυβερνήσεων κάνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα για τις παρακολουθήσεις. Η ΝΔ αρχικά έκανε αναφορά για «κακούς χειρισμούς», για να καταλήξει ότι έφταιγε το «ελλιπές θεσμικό πλαίσιο, γι’ αυτό παίρνουμε μέτρα θωράκισης του υφιστάμενου». Ο δε ΣΥΡΙΖΑ «βγαίνει στα κεραμίδια», κάνοντας λόγο για κατάλυση του «κράτους δικαίου» (τη δικτατορία του κεφαλαίου την χαρακτηρίζει κράτος δικαίου), ενώ το ΠΑΣΟΚ κάνει αναφορά για «πρωτοφανή» περιστατικά.

Για τον βούρκο του σκοτεινού και σάπιου θεσμικού πλαισίου που νομοθέτησαν όλοι τους, από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 (σχεδόν 30 χρόνια) μέχρι σήμερα, ούτε κουβέντα. Κι ενώ έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, επαναλαμβάνουν το γνωστό κόλπο της ψεύτικης και ανούσιας αντιπαράθεσης, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για έναν βολικό καβγά ανάμεσά τους, για να θολώσουν τα νερά και να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, να αποσιωπήσουν τον βρώμικο ρόλο της ΕΕ και των Οδηγιών της.

Εκπληκτοι, φωνάζουν για τα συστήματα παρακολούθησης «Predator», «Pegasus» κ.ο.κ., αλλά αποφεύγουν να πουν ότι έχουν συμφωνήσει στην ΕΕ να πωλούνται ελεύθερα. Αποφεύγουν, όπως «ο διάολος το λιβάνι», να πουν ότι η πολιτική τους έχει μετατρέψει τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, γεμάτο αμερικάνικες βάσεις, με ανεξέλεγκτη τη δράση διαφόρων κρατικών μηχανισμών και πρακτορείων, μυστικών υπηρεσιών, όπως η CIA, η MI6, η Μοσάντ κ.ά.

Κανείς τους δεν είναι «αθώος του αίματος». Από κοινού διαμόρφωσαν και υλοποίησαν το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο, με νομοθετικές διατάξεις, τροπολογίες, Oδηγίες της ΕΕ που ενσωμάτωσαν στο ελληνικό Δίκαιο, θωρακίζοντας το καθεστώς παρακολουθήσεων και τις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων. Για να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει από τα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης, να μην εξαιρείται κανένας από την «τσιμπίδα» των μυστικών υπηρεσιών.

Τι ειρωνεία όμως! Το καταγγέλλον σήμερα ΠΑΣΟΚ, που ο πρόεδρός του έχει πέσει θύμα υποκλοπών, ψήφισε τον Μάρτη του 2021 τροπολογία που καταργούσε την υποχρέωση ενημέρωσης του «στόχου» από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου και Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Επιδιώκουν να σταματήσουν τις έρευνες

Εμείς στο ΚΚΕ, από συστάσεως, γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών, κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, τις παρακολουθήσεις στελεχών και μελών, τον απηνή διωγμό και τις προβοκάτσιες. Είμαστε τα πρώτα θύματα. Δεν γυρνάμε πίσω στις παλιές σκοτεινές εποχές, αλλά δεν ξεχνάμε! Και σήμερα, στη «σύγχρονη» αλλά εξίσου σκοτεινή εποχή, αποκαλύπτεται ότι μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στο στόχαστρο των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακολουθήσεων δεκάδες χιλιάδες πολίτες (συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων, δημοσιογράφοι κ.ά.), λες και όλοι τους απειλούν την «εθνική ασφάλεια» της χώρας.

Θύμα έχει πέσει το ΚΚΕ από το 2016 – επί ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και σήμερα – επί ΝΔ, με συστηματικές συνακροάσεις – υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, οι οποίες έχουν καταγγελθεί συστηματικά με ατράνταχτα στοιχεία και αποδεικνύονται και από τα αρχικά πορίσματα της ΑΔΑΕ. Ολως περιέργως, η ΑΔΑΕ, διά στόματος του προέδρου της, ενώ παραδέχεται ότι υπήρξαν συνακροάσεις, δηλώνει ότι «αδυνατεί να διαλευκάνει την υπόθεση του ΚΚΕ, λόγω έλλειψης στοιχείων». Τι να πιστέψουμε, την «αδυναμία» της ΑΔΑΕ ή τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ομολογώντας ότι «μπορεί να έγιναν αδεξιότητες και λάθη στην υπόθεση του ΚΚΕ»;

Είναι φανερό ότι επιδιώκουν όλοι τους, με νύχια και με δόντια, να σταματήσουν τις έρευνες, επικαλούμενοι η μεν ΝΔ το απόρρητο και ο δε ΣΥΡΙΖΑ την έλλειψη στοιχείων, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, τα αδιάσειστα στοιχεία. Οχι μόνο οι πρώην και νυν κρατικοί λειτουργοί (διοικητές και εισαγγελείς ΕΥΠ, γγ πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας) «δεν είδαν… δεν ξέρουν… δεν άκουσαν» για την υπόθεση του ΚΚΕ, αλλά ούτε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιοι οι αρχηγοί τους (Μητσοτάκης, Τσίπρας) και βουλευτές, ούτε σε δημόσιες παρεμβάσεις ούτε στην Ολομέλεια της Βουλής, ούτε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έκαναν ουδεμία αναφορά, δεν ρώτησαν έστω για τα μάτια του κόσμου για τις συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ. Το υποτιμούν και το απαξιώνουν συστηματικά, κοινώς το αποσιωπούν.

Οχι μόνο δεν αναφέρθηκε κανείς τους ποτέ και πουθενά για την ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης ΚΚΕ, αλλά ο κ. Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) «πρόθυμος» «έτρεξε», κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, να δώσει κάλυψη στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, βγάζοντάς τον από τη δύσκολη θέση, στην προφανή αδυναμία του να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στις ερωτήσεις του ΚΚΕ για την κωλυσιεργία που επιδεικνύει η ΑΔΑΕ με απίστευτες και ανύπαρκτες δικαιολογίες.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ «βγάζει μάτι», με δεδομένο ότι οι συνακροάσεις στο ΚΚΕ ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Κατρούγκαλος είχε πει δημόσια ότι «δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία, γι’ αυτό δεν έγινε έρευνα», κάτι που εκτός του ότι ψεύδεται ασύστολα διότι διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και υπάρχουν πολύτιμα ευρήματα, είναι και επικίνδυνο, ρίχνοντας νερό στον μύλο όσων θέλουν να κουκουλώσουν την υπόθεση παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ. Αλήθεια, πώς γνωρίζει ο κ. Κατρούγκαλος ότι δεν προκύπτουν αδιάσειστα στοιχεία; Από πού αντλεί πληροφορίες; Γιατί δεν θέλει την περαιτέρω διερεύνηση, όπως επιζητεί και δικαίως αυτός και το κόμμα του, για τις υποθέσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη; Τι εξυπηρετεί αυτή τους η στάση;

Θα είχε ενδιαφέρον αν απαντούσε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, στις 11/6/2019, δηλαδή λίγες μόνο μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στις 7/7/2019, με τον νόμο 4619/2019 μετέτρεψε το αδίκημα του άρθρου 370Α του Ποινικού Κώδικα που αφορά την «παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας» από κακούργημα που ήταν σε πλημμέλημα. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε;

Μόνο το ΚΚΕ παλεύει για την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου

Το ΚΚΕ σταθερά προσηλωμένο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας ζήτησε στη Βουλή, όλα στο φως, ποιος/οι και με τι μέσα παρακολουθούσαν ποιους και γιατί; Απαίτησε να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις, να διαλευκανθούν και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες, χωρίς καθυστερήσεις και υπεκφυγές. Οι βουλευτές της ΝΔ το αρνήθηκαν, επιλέγοντας «όλα στο σκοτάδι», όπως σκοταδιστικό, «μαύρο κι άραχνο» είναι το κράτος και το παρακράτος τους.

Η «γραμμή» για κλειστά στόματα φάνηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου οι κυβερνητικοί βουλευτές έθεσαν, από την αρχή της συνεδρίασης, το δικαίωμα των εξεταζόμενων (νυν και πρώην διοικητών ΕΥΠ, εισαγγελέα ΕΥΠ, πρώην γενικού γραμματέα κυβέρνησης) να επικαλεστούν το απόρρητο και να μην απαντήσουν σε ερωτήματα που θα τους τεθούν. Δεν κρατούν δηλαδή ούτε τα προσχήματα!

Το ίδιο κάνουν με την Εξεταστική Επιτροπή, στην οποία το ΚΚΕ συμμετέχει, προτείνει, καταθέτει στοιχεία, αλλά γνωρίζει πολύ καλά, χωρίς να τρέφει αυταπάτες για την τελική έκβαση.

Οσο περνούν οι μέρες, με την Εξεταστική, τόσο πιο έντονα είναι τα σημάδια συγκάλυψης των ευθυνών όσων εμπλέκονται με τις υποκλοπές – παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, του τηλεφωνικού κέντρου στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και των δημοσιογράφων.

Η πείρα λέει ότι τα όρια των δυνατοτήτων τέτοιων Εξεταστικών Επιτροπών στο αστικό κράτος φτάνουν μέχρι εκεί που δεν απειλείται η κυριαρχία του. Πιστεύει κανείς ότι το ίδιο το κράτος, οι κυβερνήσεις και οι συμμαχίες τους, που εμπλέκονται σε τέτοιες δουλειές, θα έβαζαν ή θα βάλουν ποτέ φρένο στα «επίσημα» και «ανεπίσημα» κέντρα παρακολούθησης, που δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα, λόγω και του ιδιαίτερου «ρόλου» που έχει αναλάβει ως «προκεχωρημένο φυλάκιο» του ΝΑΤΟ στην περιοχή;

Το ΚΚΕ σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψει να μετατρέπονται οι συνεδριάσεις σε βολικό πεδίο ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, για να αναδειχθεί το τερατώδες σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης, παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών, στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή ΠΝΠ, η οποία ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, εισάγοντας την υποτιθέμενη «λογοδοσία» της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που όμως είναι καθαρά γνωμοδοτικό όργανο, ενώ θεσμοθετεί δύο αντί έναν εισαγγελέα χωρίς κανένα νόημα, αφού θα υπηρετούν το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο από νόμους, Οδηγίες της ΕΕ και διακρατικές συμφωνίες.

Μόνο το ΚΚΕ παλεύει για την κατάργηση του τερατώδους θεσμικού πλαισίου. Ούτε εκδημοκρατίζεται, ούτε βελτιώνεται. Η μόνη λύση είναι να καταργηθεί, να κουρελιαστεί από το ίδιο το εργατικό κίνημα. Κανείς δεν πρέπει να συμβιβαστεί και να εξοικειωθεί με το φακέλωμα και τον χαφιεδισμό.

Μανώλης Συντυχάκης
Βουλευτής του ΚΚΕ

Πηγή: alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: