Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

'Οταν η ζωή και η περιουσία της φτωχολογιάς είναι κόστος


To  δημοσίευμα είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικό. Φωτίζει με απόλυτο τρόπο τις αιτίες των καταστροφών από πλημμύρες ή πυρκαγιές  που συνήθως αποδίδονται  στον «κακό (μας) τον καιρό» γενικά.
Συνήθως  όταν το ΚΚΕ  αποκαλύπτει τις αιτίες για όλα αυτά, τα κανάλια το αγνοούν , λογικό αφού ανήκουν σε αυτούς που πολεμάει, η  πλειοψηφία  του λαού ακούει άπρακτη, άβουλη και μερικές φορές με λόγο ειρωνικό αντιμετωπίζει  κάπως έτσι
την κατάσταση: « καλά  εντάξει το ξέρουμε το ΚΚΕ, δε θέλει να κυβερνήσει.» , « το ΚΚΕ δεν κάνει τίποτα τα αφήνει  όλα για το σοσιαλισμό», ακόμα μπορεί να ανακαλύπτουν σταλινικά απολιθώματα , λόγο παλιό που δεν έχει σχέση με την εποχή μας και άλλα τέτοια.
Τι γίνεται όμως όταν η  «Αγία  Ευρωπαϊκή  Οικογένεια»  στο  όραμα της οποίας  ένα μεγάλο κομμάτι της φτωλογιάς  υποκλίνεται , λέει τα πράγματα με το  όνομά τους, φτύνοντας στα ίσια, κατάμουτρα, ξεδιάντροπα, όλους  αυτούς που εκστασιάζονται  στο όραμα της  Ε.Ε. , λέγοντας τους  ότι η ζωή τους δεν έχει καμιά αξία, παρά μόνο ως υποζύγια  πλεονασμάτων;
 Απλά διαβάστε τα αποσπάσματα.
Ολόκληρο άρθρο  διαβάστε το εδώ
"Το κείμενο που αποκαλύπτουμε έχει τίτλο «Οδηγός ανάλυσης Κόστους - Οφέλους» για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Συγγραφέας του είναι το «Flood CBA», μία επίσημη «πλατφόρμα» που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και μάλιστα από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, προκειμένου να παράσχει στα κράτη «τεχνογνωσία» και εργαλεία στο σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας, ενσωματώνοντας και εξειδικεύοντας τις σχετικές Οδηγίες της ΕΕ.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 και μετά την ολοκλήρωση μιας πρώτης φάσης εργασιών και μελετών, τα συμπεράσματα των οποίων παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ανανέωσε τη θητεία του, που διαρκεί μέχρι σήμερα. Αναπτύσσει μάλιστα δράση στα κράτη - μέλη, με συμμετοχή σε σεμινάρια που οργανώνουν Περιφέρειες σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έγινε κατά παραγγελία της ΕΕ, η οποία αναφέρει μάλιστα πως έρχεται να καλύψει ένα κενό στις μελέτες κόστους - οφέλους για έργα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία και τα έργα υποδομής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει «Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για μελέτες κόστους - οφέλους στο σχεδιασμό έργων προστασίας από τις πλημμύρες» και υλοποιείται παράλληλα σε έξι κράτη - μέλη της ΕΕ."
Ορισμένα μάλιστα αποσπάσματα του κειμένου προκαλούν ρίγος με την ωμότητα και τον κυνισμό τους. Αντιγράφουμε από την εισαγωγή:
1.«Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλ. εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία».
2. «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν φαίνονται "δίκαιες", αλλά η δικαιοσύνη δεν είναι μέρος της ανάλυσης κόστους - οφέλους».
3.«Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πιθανή επίδραση "αδικίας"με δύο τρόπους: Χρησιμοποιώντας σταθμίσεις μέσα στην Ανάλυση Κόστους - Οφέλους για να αυξηθούν τα φαινομενικά οφέλη για την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων. Κατά συνέπεια η Ανάλυση Κόστους - Οφέλους αλλοιώνεται υπέρ ορισμένων εκβάσεων, όπως καθορίζονται πολιτικά. Επίσης, δεδομένου ότι οι περισσότερες αμυντικές δαπάνες πλημμυρών ανεβάζουν τη γενική φορολογία, θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι η κοινή γνώμη πρέπει να αποφασίζει πώς ξοδεύονται τα δημόσια χρήματα».
Τι ομολογούν εδώ; Οτι πρέπει να βρουν τρόπους και άθλια επιχειρήματα να πείσουν τους λαούς ότι αυτή η «αδικία», δηλαδή το ότι τους αφήνουν απροστάτευτους από τη φωτιά, τη βροχή και το σεισμό, μπορεί να είναι και για το ...καλό τους. Και ισχυρίζονται πως πρέπει οι αστικές κυβερνήσεις να λένε στο λαό ότι εάν γίνουν τέτοια έργα θα αυξηθεί η φορολογία τους! Τέτοια αθλιότητα, τέτοια απανθρωπιά. Κι ας αφήσουν τώρα όλοι οι υπερασπιστές των αξιών της ΕΕ τα κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα πτώματα και τα συντρίμμια. Γιατί είναι οι ίδιοι - και αυτοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ - που υπηρετούν αυτές τις «αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: