Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Mια πρώτη γεύση από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ


Μια πρώτη  γεύση από το  Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ που θα γίνει  στο Ιλιον, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα δείχνει καλύτερο από ποτέ και περιέχει από Μικρούτσικο , Νταλάρα , Παπακωνσταντίνου μέχρι και ... Τσολιά κατά κόσμον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη.
Γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες
Παλιοί γνώριμοι του Φεστιβάλ, αλλά και πολλοί νέοι καλλιτέχνες θα δώσουν το «παρών» στις Σκηνές του Φεστιβάλ, που φέτος είναι τέσσερις.
Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθούν πολύ ενδιαφέροντα αφιερώματα με τη συμμετοχή πολλών και αγαπημένων καλλιτεχνών.
Την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα σε μεγάλες γυναικείες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, με τη συμμετοχή των Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Κανά και Ελένη Τσαλιγοπούλου. Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης και η Καλλιόπη Βέττα θα παρουσιάσουν μελοποιημένο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλο αφιέρωμα στα τραγούδια της μετανάστευσης και της ξενιτιάς, με τίτλο: «Γιατί γράμματα δεν ξέρω...». Συμμετέχουν οι Γιώργος Νταλάρας, Θοδωρής Κοτονιάς, Ρία Ελληνίδου, Fores (διδασκαλία Μαρίνα Σάττι) και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου. Επίσης, οι Γιάννης Μπέζος, Γιώργος Μεράντζας και Ηρώ Μπέζου θα πραγματοποιήσουν μια μουσική αναφορά σε μελοποιημένη ποίηση των Μ. Αναγνωστάκη, Τ. Λειβαδίτη και Γ. Θεοδωράκη, με τίτλο: «Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη».
Το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη, μετά την ομιλία θα πραγματοποιηθεί μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον δικό μας ποιητή, τον Γιάννη Ρίτσο. Συμμετέχουν οι Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος έχει και την επιμέλεια, Γ. Νταλάρας, Ρ. Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Γιάννης Κότσιρας. Η Γλυκερία θα παρουσιάσει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.
Ακόμα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νατάσσα Μποφίλιου, Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Βέη, Πετρολούκας Χαλκιάς, Βασίλης Λέκκας, Βαγγέλης Κορακάκης, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Frank, Το Σφάλμα, Rebellion Connexion, Nittonsjutton, Rusty Bonez, Sober on Tuxedos, KollektivA, Παντελής Κυραμαργιός, Μιρέλλα Πάχου, Πένυ Μπαλτατζή, Mounda planeda, Νίκος Φάκαρος, Βιολέτα Ικαρη, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ), Imam Baildi, Opera Chaotique, Encardia.


Δεν υπάρχουν σχόλια: