Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Προσπάθειες νοθείας από τις ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ


Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή με τις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων.
Κατά τις χτεσινές εργασίες δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις και οι κωλυσιεργίες από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, για να κρυφτεί ουσιαστικά η προσπάθεια νοθείας και αλλοίωσης των συσχετισμών, όπως έγινε και στο προηγούμενο 35ο Συνέδριο.
Οι εκπρόσωποι της «Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ), από το βήμα του Συνεδρίου και με συγκεκριμένα παραδείγματα, κατήγγειλαν αυτές τις προσπάθειες νοθείας από τις ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

 Χαρακτηριστικά παραδείγματα της προσπάθειας αλλοίωσης των συσχετισμών
«1ο παράδειγμα και χαρακτηριστικό είναι η απόφασή τους να νομιμοποιήσουν το όργιο της νοθείας που έγινε στην Ομοσπονδία του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ - ΥΠΠΟ), η οποία δεν προσκόμισε πρακτικά αρχαιρεσιών 33 Τοπικών Εκλογικών Τμημάτων, με 1.646 ψηφίσαντες, και ταυτόχρονα επέτρεψε να υπάρχουν εκατοντάδες διπλοψηφίες, στα Ενιαία Σωματεία των διαφόρων περιοχών και στα Σωματεία των ειδικοτήτων.
(...) Εφτασαν στο σημείο να έχουν ως αντιπρόσωπο (και να τον εκλέγουν και στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΥΠΠΟ) τον εκλεγμένο αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων! Ο συγκεκριμένος είναι στέλεχος της ΠΑΣΚΕ/"Πρωτοπορία".
Ταυτόχρονα έγραψαν στα "παλιά τους τα παπούτσια" το ν. 1264/82 και ό,τι αυτός ορίζει για την κατανομή των εδρών και δεν έδωσαν μία έδρα στη ΔΑΣ με την τρίτη κατανομή στο Ενιαίο Σωματείο Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία κ.λπ.).
2οπαράδειγμα (...) αποτελεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος δεν έχει προσαρμόσει το καταστατικό του στο ν. 1264/1982 και συνεχίζει να κάνει εκλογές με επιστολική ψήφο (...) Φέτος ψήφισαν 229 με αλληλογραφία και μάλιστα ομαδική, μέσω της ΑCS! (...)
3ο παράδειγμα αποτελεί η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (ΠΟΕ ΥΕΘΑ) (...) Εργαζόμενοι σε Σωματεία της, που έχουν λιγότερα από 40 μέλη και δεν πιάνουν το μέτρο της εκπροσώπησης, μπορούν να ψηφίζουν για αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία σε άλλο, "διπλανό" Σωματείο του νομού ή της Περιφέρειας!
4ο παράδειγμα αποτελεί η ανοχή στην απρόσκοπτη συνέχιση από την ΠΟΣΕ - ΥΠΕΧΩΔΕ να έχει μέλη της Σωματεία με εργαζόμενους, που ανήκουν σε άλλους φορείς (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Περιφέρειες)! (...) Από τα 11 Σωματεία που έχει στη δύναμή της τα 8 έχουν εργαζόμενους από άλλους φορείς του Δημοσίου.
5ο παράδειγμα αποτελεί η ΟΣΥΑΠΕ, από την οποία αφαιρούν 1 αντιπρόσωπο με το "έτσι θέλω"... Αρνούνται να κάνουν την πρόσθεση των ψηφισάντων όσων μένουν μετά την αφαίρεση 3 Συλλόγων (Δ. Μακεδονίας, Φθιώτιδας και Κιλκίς) και προβάλλουν αστεία επιχειρήματα, αλλά και απειλές... (καθίστε καλά γιατί θα σας αφαιρέσουμε και άλλον αντιπρόσωπο! κ.λπ.). Και φτάνουν στο σημείο ενώ βγάζουν εκτός το Σωματείο της Δ. Μακεδονίας, να αφαιρούν αντιπρόσωπο από τη ΔΑΣ και όχι τον αντιπρόσωπο από τη Δ. Μακεδονία..!».
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι απόσπασμα άρθρου απ΄πο το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. Ολόκληρο το άρθρο διαβάστε το εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: